BIRGITTA SPARF: Finn fem fel – eller fler

Från Dagens Nyheter 1 maj:

”Arabisktalande svenskar uppmanas använda sina socialbidrag för att hjälpa en man att betala sina skadestånd efter påskupploppen. En syrisk-palestinier som kom till Sverige från Damaskus 2015 vill stödja mannen.” Han kallas av DN för Fadi men heter naturligtvis något helt annat.

Har ni möjlighet att läsa artikeln i DN så rekommenderar jag att ni gör det först. Här kommer mitt facit över de fel som jag hittade i texten. Fadi säger:

”Svenska staten har gjort oss till fiender. Den gjorde ett misstag och ska bära skulden, åtminstone ekonomiskt, säger Fadi som organiserar insamlingen.”

Fel nr 1:

Svenska staten har absolut inte gjort någon enda muslim till sin fiende. Tvärtom, det enda svenska staten har gjort är att krypa, kräla, lisma och be om ursäkt för sin egen existens inför sådana som Fadi, som var en fiende till vårt land redan innan han valde att flytta hit.

Vidare. En medelålders man i 40-årsåldern valde att kasta sten mot polisen samt att hoppa upp och stampa på den hyrbil som Rasmus Paludan vid ett tillfälle flydde bort i. Från DN:

”Nyligen dömdes mannen för våldsamt motstånd och skadegörelse till villkorlig dom och 60 dagsböter som uppgår till 3 000 kronor. Han ska även betala cirka 55 000 kronor i skadestånd till biluthyrningsfirman.”

Fel nr 2:

Mannen fick enbart villkorlig dom istället för ett kännbart fängelsestraff.

Fel nr 3:

Att försöka döda poliser genom stenkastning bedöms av samhället vara värt 3 000 kr i böter. Att förstöra en hyrbil är värt 55 000 kronor i skadestånd till biluhyrningsfirman. Betänk skillnaden i allvarlighetsgrad och belopp.

Fadi fortsätter:

”– Sverige har gjort mycket fel i hanteringen av koranbränningarna. Nu har vi möjlighet att protestera, säger Fadi, som egentligen heter något annat.”

Fel nr 4:

Sverige har inte gjort något fel i hanteringen av koranbränningarna. Mer än att polisen vid några tillfällen fegade ur och ville stryka islamisterna medhårs genom att inte ge Paludan demonstrationstillstånd. Vidare:

”Fadi startade en insamling i en av Sveriges största Facebookgrupper för arabisktalande, med omkring 64 000 medlemmar. Det som hänt har påverkat hans egen känsla av att inte tillhöra Sverige, säger han.

– Sverige har gjort 800 000 muslimer till fiender.”

Fel nr 5:

Fadi har aldrig någonsin velat känna att han tillhör Sverige. Han har enbart förväntat sig, och krävt, att Sverige ska dansa efter hans muslimska pipa och anpassa sig efter hans idéer om koranen, sharialagar och profeten Muhammed som ersättning för svensk demokrati, lagstiftning och samhällsstyrning.

Fel nr 6:

Fadi gör sig till självutnämnd talesperson för samtliga muslimer som valt att flytta till Sverige. Han har fel. Det var inte 800 000 aggressiva och galna islamister som var ute och försökte döda poliser, som vandaliserade sina egna bostadsområden och brände bilar, polisfordon och soprum. Det var enbart Fadi och hans kriminella anhang. De var allt för många, men de var inte 800 000.

Vi fortsätter:

”Fadi ber särskilt de som får ekonomiskt bistånd från socialtjänsten att bidra, så att mannens skadestånd indirekt betalas av staten själv.”

Fel nr 7:

Här uppvisar Fadi ett tydligt prov på sin totala okunskap om hur det svenska samhället fungerar. Han vill bestraffa den svenska icke-muslimska staten genom att alla hans muslimska bröder och systrar som går på socialbidrag ska betala böterna.

Utan att ha den minsta lilla aning om att den svenska staten i praktiken har betalat hundratals miljarder årligen, under minst 30 års tid, för att dessa krigsliknande tillstånd ska uppstå i våra svenska förorter.

Inte genom uttalad vilja, men indirekt genom att bemöta Fadi och hela hans islamistiska anhang med en rent förödande naivitet, godtrogenhet, undfallenhet, kristlig godhet, välvilja och självutplånande generositet. Vilket på sikt, om detta vansinne fortsätter, kommer att utplåna hela det svenska samhället, så som vi känner det.

Hittar ni fler fel i texten så får ni gärna bidra med dem. Men dessa var vad jag hittade!

Birgitta Sparf