LENNART BENGTSSON: Angående intervjun med Elsa Widding på morgonen den fjärde maj 2023 i radions kanal 1

Kära Elsa,  

Du gav ett utomordentligt tydligt, skarpt och ärligt svar till en reporter som tydligt visade vad bias är för något. (Lyssna här) Du har det säkert inte lätt just nu men jag hoppas att det stöd Du har från många, inklusive mig, gör tillvaron rimligt uthärdlig. Jag vet själv vad förtal, mobbning och cancellering innebär och jag har flera framstående meteorologiska forskare som har och haft det mycket värre än jag.  

När ett drev dras igång spelar meriter och kunskap ingen roll ty  ett drev  får sin kraft från det allra sämsta, lägsta och uslaste hos människan. Att det därtill finns politiker som tillika råkar vara utbildningsminister som tar del i ett sådant drev smetar av sig på hela landet. Jag kan bara hoppas att folk förstår detta, speciellt när landet vill vara en Moralisk Stormakt. Hyckleriet har då passerat en sista utpost.  

Stå på Dig. Du kan vara säker på att Du har stöd hos det stora flertalet även om det finns alltför många som är för rädda eller för fega för att visa det öppet. Detta slag av feget är tyvärr något som under lång tid har varit dominerande i Sverige och inget som någon kan vara stolt över. Istället blir det enda som finns kvar en känsla av skam.  

Lennart

Lennart Bengtsson