BIRGITTA SPARF: Vad Magdalena Andersson egentligen sa

Under sitt förstamajtal i Jönköping, med sin som vanligt stränga min:

”Sorry grabbar! Jag är ledsen att behöva säga det här, men rekryteringsfesten av småbarn till kriminell verksamhet är över!

Ni ska veta att vi har vänt på varenda sten som ni kastade mot polisen under korankrav… förlåt, påskkravallerna runt om i landet. Visserligen helt utan resultat. Men för den sakens skull behöver ni inte känna er säkra. Vi kommer att knäcka er! Och vi har en plan!

Bland annat genom att erbjuda er gratis lunch under hela sommarlovet, om ni fortfarande går i skolan. Eller om ni själva är lite äldre och själva har barn som går i skolan, eller har syskonbarn, kusinbarn, sysslingbarn eller what ever. Ni kommer alla att gynnas av vår nya satsning.

Vi vill INTE att några fattiga barn från andra länder ska svälta ihjäl i våra utsatta bostadsområden under sommaren 2023. Det är det vi är räddast för! Eftersom de utgör vår absolut starkaste framtida bidragsberoende socialistiska väljarbas.

Därför tänker vi erbjuda alla barn i våra utanförskapsområden ett visserligen smaklöst men ändock näringsrikt veganmål på morotsbiffar och sallad samt ett glas vatten varje dag. Som motvikt till att de fattiga barnen kan tjäna tusen spänn på att bära en väska med okänt innehåll från punkt A till punkt B på 20 minuter.

Vi är övertygade om att vår satsning, en gång för alla, kommer att sätta stopp för brottsligheten i våra utanförskapsområden! Det är på detta sätt som vi kommer att knäcka gängen!”

Ja, det var vad hon egentligen sa. Och därmed bjöd hon alla gängkriminella, och oss övriga, på årets bästa skratt redan den första maj!

Birgitta Sparf