BITTE ASSARMO: Patetiska protester från slappa PK-ister

”Jag tycker inte man kan säga ‘kom och lev som ni vill i vårt land’. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner”

Så sa Carola i en intervju i Svenska Dagbladet och det dröjde inte länge förrän hatet började svämma över i sociala medier. Min fråga är: Hur ser värdegrunden ut hos de människor som tycker att hon har fel?

Konsekvenserna av en alltför ansvarslös och tillåtande migrationspolitik blir allt mer kännbara. De enda som idag kan neka till problemen som följt i spåren av den stora invandringen är de som själva inte drabbas av de negativa följderna. Människor som lever i skyddade miljöer i homogena områden och har råd att vara toleranta mot de intoleranta eftersom det inte kostar dem något, och som på samma gång tar sig friheten att se ner på människor som tvingas leva i verkligheten.

När nu Carola tagit bladet från munnen och yttrat det som varenda vettig människa redan tänker blir de så förnärmade att de börjar tugga fradga. Men vad är det egentligen de ger uttryck för med sina patetiska protester? Deras protester säger faktiskt att de anser att det är helt okej att människor kommer hit och lever som de vill. Ett så slappt och ansvarslöst förhållningssätt till migrationen kan i förlängningen få oerhört allvarliga konsekvenser för samhället.

Den som på fullt allvar menar att det är okej att leva som man vill i Sverige ser faktiskt också mellan fingrarna med sådant som hedersvåld och barnäktenskap, homofobi och en taskig kvinnosyn, religiös fanatism och en nonchalant syn på vår lagstiftning, allt i godhetens namn.

Det är samma slappa inställning som för inte så längesen resulterade i Socialstyrelsens broschyr med information till män som ingått äktenskap med barn och som fick Nacka kommun att köpa bostadsrätter till en man och hans tre fruar. Det är en slapphet som i förlängningen riskerar att rasera den välfärd som så många generationer svenskar – och numera även generationer invandrare – kämpat för och som bidrar till att fattigdom och sociala klyftor ökar.

Nu har tidningarna avkrävt kommentarer från Carola om hennes yttrande, Aftonbladet uppger att de sökt henne ”upprepade gånger”. Varför? Borde de inte hellre söka hennes kritiker och avkräva dem en förklaring? Den som på fullt allvar menar att vi ska tillåta människor att leva som de vill i vårt land är knappast en vän av det svenska samhället och borde sannerligen granskas av medierna.

Hypervinklade public service har gått ut med att Carola ber om ursäkt efter den ”kritiserade intervjun”, men det är en rubrik man bör ta med en stor nypa salt. Carola har själv kommenterat kritiken på sociala medier, men såvitt jag kan se har hon inte tagit tillbaka sitt yttrande utan snarare beklagat att det gjort vissa människor upprörda.

Hon konstaterar också att det tydligen är svårt för många att klara av att se de olika nyanserna. Det är kanske att uttrycka det lite väl milt. Jag skulle snarare säga att vissa är så marinerade i pk-ismen att de för längesen förlorat förmågan att tänka längre än näsan räcker, och därmed har blivit en samhällsfara.

Bild: Skärmdump SVT

Bitte Assarmo