BITTE ASSARMO: Kritiken mot SD ett osakligt känslosvall

Sedan Richard Jomshof yttrade att etniska svenskar kommer att bli en minoritet om invandringen fortsätter på samma sätt har rödgröna politiker och deras trofasta medier gått i spinn. Påståendet kallas en rasistisk konspirationsteori och det krävs ursäkter hit och avståndstaganden dit. Härom dagen försökte en av Expressens reportrar sätta åt Jimmie Åkesson för att han inte tagit resolut avstånd från sin partikamrat. Det gick så där. Det är nämligen mycket svårt att hitta sakliga invändningar mot de argument Sverigedemokraterna framför. Det är därför kritiken blir ett enda stort och osakligt känslosvall.

”Det är klart att om andelen av befolkningen i en viss del av världen ökar dramatiskt i ett litet land som Sverige under en förhållandevis kort period så kommer Sverige bli mer likt de länderna.” säger SD-ledaren bland annat.

Eftersom vi redan i dag har identifierat problem med hedersvåld, klankultur och andra icke-svenska företeelser finns det givetvis ingenting att invända mot det.

Åkesson säger vidare:

”Om man tittar på den demografiska utvecklingen i Sverige de senaste 20 åren så har andelen med utländskt bakgrund nästan fördubblats. Tänker vi 20 år framåt och den dubblas en gång till, då är vi där. Det är ett matematiskt faktum.”

Den teorin är svår att motbevisa och kritikerna försöker inte ens – istället använder de begreppet ”konspirationsteori”. Det blir dock väldigt genomskinligt, närmast pinsamt. Alldeles för många människor lever numera i en verklighet där de ser just de konsekvenser som rödgröna politiker, och högprofilerade medieprofiler, inte vill kännas vid. Snart är det bara de som bor i skyddade elfenbenstorn i landets kvarvarande homogena områden som fortfarande kan hävda att de inte upplever några negativa konsekvenser av invandringen. Att de tar sig friheten att hävda tolkningsföreträde är helt skamlöst.

Jimmie Åkesson säger även att det inte nödvändigtvis måste vara ett problem att en stor andel svenskar har utländsk bakgrund – men att det riskerar att bli det om integrationspolitiken fortsätter att vara så ansvarslös som den hittills varit.

Vem kan ha något att invända mot det? Det finns väl inte en enda politiker i dag som anser att integrationen fungerat, allra minst de som varit ansvariga för den. De har ju själva sagt att de varit ”naiva” som inte förstått det här tidigare. Har de plötsligt tappat minnet?

Att Sverige bli mer likt andra länder tycker Jimmie Åkesson är dåligt. Det tycker jag också. Jag vågar dessutom påstå att en majoritet av befolkningen gör det. Vilka, utom islamister och andra fiender till det demokratiska samhället, kan tycka att det är bra att delar av Sverige numera kulturellt närmar sig Somalia eller Mellanöstern?

Därför måste man ifrågasätta SD-kritikernas agenda och deras lojalitet. Trots alla identifierade problem med mångkulturen skriker de som om elden vore lös, och som om det vore helt problemfritt att klankriminalitet, hedersvåld, månggifte och andra företeelser kommit utifrån och förändrat stora delar av vårt samhälle.

Det är ungefär lika begåvat som det där kändisuppropet för ett antal år sedan, då Kjell Bergqvist med flera andra överprivilegierade och dumdryga kändisar självrättfärdigt samlades under parollen ”Vad som helst utom SD”.

Vad som helst? En återuppstånden Idi Amin? En ny Stalin? Talibaner? En ayatolla? En fascistisk militärjunta?

”Vad som helst utom SD”. Det kan vara det mest imbecilla som kommit från kändiseliten, fram till att Henrik Schyffert började dilla om pizza och Netflix.

Kjell Bergqvist och hans vänner tänkte inte särskilt långt den gången. Det gör inte SD:s kritiker i dag heller. De som nu skriker om ”konspirationsteorier” behöver bara lämna sina torn för att inse att det Jomshof och hans parti hävdar redan nu är verklighet för väldigt många svenskar.

Bild: Richard Jomshof på torgmöte i Jakobsberg (skärmdump Youtube)

Bitte Assarmo