REDAKTIONEN: Swebbtv:s konferens blir av, trots Expos ansträngningar

Som vi tidigare berättat om här på Det Goda Samhället har Expo fått Burgsvik Group att avboka den konferens som Swebbtv bokat in på Solliden idag den 25 mars. Nu berättar Micke Willgert att konferensen, trots Expos ansträngningar, kommer att bli av.

– Vi har en alternativ möteslokal och konferensen kommer att gå av stapeln som planerat. Skillnaden är att det nu inte blir någon middag i samband med konferensen, säger Micke Willgert till Det Goda Samhället.

Till en början meddelade inte Burgsvik Group att de bokat av arrangemanget och när Willgert sökte dem gjorde de sig onåbara. Nu har det dock kommit besked via mejl, ett mejl som Micke Willgert nu publicerat på sin Facebooksida:

”Hej Mikael, Vi kan tyvärr inte genomföra er bokning då vi fått kännedom om politiskt innehåll och agenda. Vi, som aktör på Skansen och Djurgården, kan utifrån värdegrund inte ta emot bokningar med extrem politisk anknytning oavsett riktning. Utöver detta har vi mottagit hot och kommer inte kunna bemanna eventet.

Vänliga hälsningar / Best regards

Cecilia xxxxxx

FÖRSÄLJNINGSCHEF/HEAD OF SALES

Burgsvik Kulturrestauranger AB”

– De kan alltså inte genomföra bokningen på grund av värdegrunden. Men vad det är för värdegrund de står för framgår inte, konstaterar Micke och fortsätter:

– Vi hade planerat det här under ett antal veckor och diskuterat detaljerna noga, vi skulle också lansera vårt eget vin i samband med konferensen. Vi har också planerat prisutdelning till personer som gjort sig förtjänta av det. Avbokningen var förvånande. Det räcker alltså med att någon bara ringer dem för att de ska bryta ingångna avtal. Det är förvånansvärt oprofessionellt. Det skulle inte förvåna mig om det också är så att de faktiskt inte kan leverera och tar Expos inblandning som en förevändning. De kanske helt enkelt inte har kommit igång efter pandemin. Intrycket är att det inte är en professionell verksamhet.

Han ställer sig också frågan varifrån hoten kommer och skulle gärna vilja se en polisanmälan.

Micke Willgert har tidigare haft kontakt med Expos Daniel Pool, eftersom Expo tidigare påstått att Swebbtv har kopplingar till vitmakt-rörelsen.

– Mitt intryck är att de inte jobbar särskilt mycket, det verkar som om aktiviteten är ganska måttlig. De verkar mest ägna sig åt att ringa runt och ställa till skada för vissa, säger han.

I samtalet, som kan höras här, framgår det att Daniel Poohl har ganska svårt att förklara Swebbtv:s påstådda kopplingar till vitmakt-rörelsen. Han tycks också ha svårt att förklara varför det ibland är kopplat till vitmakt-rörelsen att intervjua vissa personer, ibland inte.

Dagens konferens är Swebbtv:s sjätte, på temat ”Det stora bedrägeriet – största bedrägeriet i
Sveriges historia” och som illustration till temat använder han sig av Elsa Beskoiws klassiska saga Hattstugan, där barn leker med eld till dess allt utom skorstenen brunnit ner.

– Om vi låter barnen fortsätta leka med elden kan det sluta med att vi inte har något kvar utom ett stort skuldberg och en väldig massa människor som inte gillar oss och som inte bidrar till samhällets bästa. Vi måste på allvar förklara vart vi är på väg och tala om hur vi ska förhindra det.

I Elsa Beskows saga kommer tomten och reder upp situationen när stugan brunnit ner och tar över mamman och barnen. Om Sverige brinner ner, så att endast en skorsten kvarstår, väntar en tomte i form sådant som Euro-medlemskap, intensifierat styre från EU, FN och deras organisationer, stigande räntor, etniska och religiösa motsättningar, fortsatt massmigration och inkompetent ledning på alla nivåer, menar Micke Willgert.

– Vi behöver avslöja de skickligt iscensatta bedrägerierna inom ett antal områden, som möjliggör
denna utveckling. I konferensen ska vi visa den osminkade bilden av vart vi är på väg, avslutar Micke Willgert.

Bild: Elsa Beskows Hattstugan, 1930

Redaktionen