HITTAT PÅ NÄTET: Trans-shower för småbarn får stenhård kritik

I Storbritannien får shower som CabaBabaRave, där transsexuella uppträder i full mundering för föräldrar och barn mellan 0-2 år, allt hårdare kritik. Många föräldrar vittnar om en översexualisering som är djupt olämplig för barn. Men anhängarna tar inte till sig kritiken utan menar att den är ”transfobisk”.

En av kritikerna är skådespelaren Amanda Abbington. ”Det här är bullshit och verkligen ingentin för småbarn!” skrev hon på Twitter och blev genast anklagad för att vara transfobiker. Men skådespelerskan lät sig inte tystas utan svarade:

”Jag förlorade en hel del följare för att jag sa att en halvnaken man i lårhöga stövlar, som dansar på ett översexuellt sätt, inte borde uppträda inför bebisar och det säger mig allt jag behöver veta om vart samhället är på väg. Hur kan ni inte hålla med mig om det???”

CabaBabaRave, och flera av de medverkade, har nu dolt sina instagramkonton.

Mer om transshowerna finns att läsa här (på engelska).

Bild: Skärmdump från Daily Mail

Redaktionen