HITTAT PÅ NÄTET: Ekot i blåsväder på sociala medier

Efter att SR Ekot vid flera tillfällen rapporterat om Tidöavtalet på ett sätt som av många uppfattas som subjektivt, efterlyser nu många twitteranvändare en mer opartisk rapportering, där fler röster får komma till tals.

Det är inte kritiken i sig man invänder mot, utan att den får stå oemotsagd. En twitteranvändare skriver ironiskt:

”SR Ekot borde nog göra en mer genomgripande analys av Tidöavtalet så att inget mer negativt i avtalet missas.”

En del twittrare har också döpt om Dagens eko till Dagens kritik mot Tidöavtalet:

”Då var det dags för dagens kritik mot Tidöavtalet i Ekot. Regeringen vill strama åt kraven för anhöriginvandring. Då jagar Ekot fram en jurist som säger att det får stora konsekvenser. Visst, men det är ju detta som är meningen!” skriver twitteranvändaren Jan Lindberg.

Läs mer om Ekot och Tidöavtalet här.

Redaktionen