BIRGITTA SPARF: Kursändring på gång gällande IS-terrorister

Inte ens de i MP/S-regeringen var speciellt intresserade av att plocka hem några ”svenska IS-män” från deras fångenskap i Syrien.

Detta trots alla förmildrande beskrivningar som både våra politiker och statsfinansierade medier använt sig av för att benämna de mest fanatiska, grymma och bestialiska mördare som världen någonsin skådat.

Man har talat om ”IS-män”, ”IS-kvinnor” och till och med om ”IS-barn”. De har även kallats ”IS-resenärer” eller kort och gott ”Resenärer”, vilket antyder en helt ny form av äventyrsresor till krigsområden i Mellanöstern, ingenting annat.

IS står för terrororganisationen Islamiska Staten och är sprungen ur islam och en önskan om muslimsk världsherravälde. Majoriteten av vår svenska befolkning har dock inte en aning om vad islam är. De tror att islam är en religion, jämställd med kristendomen. De fattar inte att islam är en totalitär politisk ideologi som vill motverka och döda allt som krävs för ett friskt, växande, sekulärt och framgångsrikt samhälle, byggt på fria tankar, vetenskap, jämlikhet och demokrati.

Från vissa spränglärda islamologer i Sverige låter det ibland som att man bör ha djupstuderat Allahs läror under minst sex år vid islamska fakulteten vid universitetet i Raqqa innan man har kunskap nog att uttala sig om islam. Eller åtminstone gått en terminskurs vid Uppsala Universitet, under ledning av den islamistvänlige professorn Mattias Gardell.

Jag anser att man mycket väl kan uttala sig om islam utan alla dessa förkunskaper. Det räcker med baskunskaper samt att man tar sig en titt på hur det står till i den muslimska delen av världen. Hur har de det med fred, välstånd, demokrati, frihet för individen och jämlikhet mellan kvinnor och män?

Stora skaror från muslimska länder väljer själva att flytta till Västvärlden, inte minst till Sverige. Trots att många av dem inte har en tanke på att vika en tum från sin muslimska tro och ansluta sig till demokrati och frihetligt tänkande. Mer än att demokratin kan fungera som ett lämpligt instrument för deras möjligheter att införa profetens rena islam och totalitära diktatur även här. Som till exempel det muslimska partiet Nyans.

Är alla muslimer i Sverige potentiella jihadister och mördare? Nej, men tillräckligt många är det för att de ska utgöra ett hot mot vår sekulära demokrati. Och vad vill kvinnan i hijab som du möter på gatan egentligen säga till dig? Jo, hon vill säga att hon inte är som du och att hon inte tror på ett fritt, jämlikt och sekulärt samhälle. Trots att hon valt att leva i just ett sådant land.

De som kallas ”svenska IS-män” är unga muslimer, ofta födda här i Sverige men uppvuxna i muslimska enklaver i våra utsatta förorter. Där de i skattefinansierade moskéer och organisationer radikaliserats, så till den milda grad att de blivit villiga att ansluta sig till IS för att sprida ofattbara grymheter, våld och död mot ”otrogna” i bland annat Syrien. Och allt detta är skapat av våra politiker, mot det svenska folkets vilja.

Vår förra utrikesminister Ann Linde (S) var som sagt inte särskilt intresserad av att hämta ”hem” dessa terrorister, men hon talade aldrig klarspråk, som jag minns det. Nuvarande utrikesministern Tobias Billström talar åtminstone klarspråk, så till vida att han faktiskt tillskriver dessa mördare ett eget ansvar för sina intentioner och handlingar.

Att även IS-terrorister nu sägs ha ett eget ansvar för sin nuvarande situation i Syrien får nog ses som ett paradigmskifte. En liten men ändå betydelsefull kursändring.

Det finns två intressanta reportage från P1 här

Birgitta Sparf