HITTAT PÅ NÄTET: Miljöpartist kritiseras för ovärdigt anförande i riksdagen


Just nu skriver landets twittrare om miljöpartisten Annika Hirvonen. Och det är frän kritik som riktas mot henne. Under valet av andre vice talman i Sveriges riksdag frångick hon nämligen ämnet och höll ett gråtmilt tal där hon antydde att SD:s Julia Kronlid personligen vill tvinga de ukrainska kvinnor som blivit våldtagna av ryska soldater att fullfölja sina graviditeter.

Flera Twitteranvändare menar nu att talmansomröstningen blev en ovärdig och tramsig tillställning.

”Utmåla sina motståndare som odemokratiska, anklaga dem för rena lögner och skrämma upp befolkningen med emotionella domedagstal, är precis det makthavare gör i totalitära och diktatoriska stater.” skriver Ghazal Saberian, ledamot Spånga-Tensta stadsdelsnämnd (SD).

Även ålderspresidenten kritiseras för att hon lät Hirvonen fortsätta prata istället för att uppmana att hålla sig till ämnet.

Bild: Skärmdump Omni.se

Redaktionen