BIRGITTA SPARF: Så tydligt som det kan bli!

Lyssna gärna, och noga, på denna intervju med den politiska kommunistiska vilden och kurdkämpen Amineh Kakabaveh som hölls igår i P1 Morgon, på ett mycket förtjänstfullt sätt av Mikael Kulle.

Socialdemokraterna mutade henne med ett fett avtal om att stödja YPG, för att hon skulle rösta fram Magdalena Andersson som statsminister.

YPG är ett kurdiskt parti som av Erdogan är terroristklassat. Och som därmed hotar att omintetgöra vår NATO-ansökan genom Erdogans veto.

Nu kräver Kakabaveh att S-regeringen ska gå ut och offentligt bekräfta att de står fast vid denna överenskommelse med henne om att öppet, helhjärtat och monetärt stödja kurdernas kamp.

Detta för att Kakabaveh i sin tur inte ska stödja misstroendeförklaringen mot Johansson och därmed regeringens avgång, vilket statsministern hotat med och Johansson fälls.

Kan det bli mera tydligt vad som händer när det allra viktigaste för ett land och ett maktgalet politiskt parti är att det blir en kvinna som statsminister?

När man köper en utslagsröst från en invandrad politisk extremist för att uppnå det målet, genom en slarvigt ihopsatt och i praktiken utrikespolitisk överenskommelse, så kan det bli just denna givna muta som kan visa sig hota hela rikets säkerhet.

Mera tydligt vilket politiskt vansinne som pågår just nu i vårt land kan det inte bli!

Och då har jag inte ens nämnt Annie Lööf…

Birgitta Sparf