HITTAT PÅ NÄTET: Kritik mot Peter Hultqvist efter svängning i Nato-frågan

Sverige tycks komma allt närmare en Nato-ansökan. Försvarsminister Peter Hultqvist har sagt att ett medlemskap kan öka säkerheten inte bara i Sverige utan i hela Norden. Men det är bara några månader han sa att Sverige aldrig kommer att gå med i Nato så länge han själv är försvarsminister. Nu får han skarp kritik för sina tidigare kategoriska uttalanden och många undrar om det är dags att han nu avgår.

Expressens krönikor Viktor Barth-Kron har ett annat perspektiv. I ett inlägg på Twitter skriver han med uppenbar ironi: Ser många falska påverkansförsök om att försvarsministern skulle ha ”ändrat sig”. Det är naturligtvis fel. Peter Hultqvist har alltid stått stadigt bakom Partiets linje för dagen.

Mer om Peter Hultqvist finns att läsa här