BIRGITTA SPARF: Vilka håller Koranen helig?

Så helig att man startar våldsamt upplopp om någon skulle få för sig att skända den? Så helig att man vill döda poliser genom stenkastning samt bränna ner och vandalisera sitt eget bostadsområde?

Den normalbegåvade svarar ”muslimer”. Det är lätt att tro eftersom koranen är muslimernas heliga skrift, om jag förstått saken rätt. Men detta visar sig vara helt felaktigt.

Söker man vägledning genom att titta på Aktuellt annandag påsk får man veta att det är ”kriminella individer” kopplade till ”kriminella gäng” som reagerar på detta sätt. Denna något överraskande slutsats kommer från vår RPC Anders Thornberg.

Gårdagens Aktuelltsändning är ett nästan övertydligt skolexempel på hur man försöker blanda bort korten och därmed vilseleda befolkningen genom statskontrollerad propaganda.

Det mycket tydliga underliggande budskapet från Aktuelltredaktionen är att koranen saknar samband med islam. Muslimer har inget med koranen att göra, i alla fall inte i samband med de våldsamma upplopp i koranens namn som vi sett hela påskhelgen.

En enda gång hör jag ordet ”muslim” i sändningen. Det är en ung tjej i tättslutande hijab som är den enda som vågar säga sanningen:

– Det är muslimska ungdomar som gjorde detta, tror jag. Det var inte rätt.

Naturligtvis var det övriga kriminella icke-muslimska element inblandade i de våldsamma upploppen. Så är det alltid. Ser de en chans till upplopp, våld och kaos så hakar de på.

Men att helt koppla bort muslimerna från händelserna är bara ett pinsamt försök till mörkläggning. I syfte att inte skapa ytterligare motsättningar mellan muslimer och övriga i vårt sekulära demokratiska Sverige. Trots att både RPC och Aktuelltredaktionen vid det här laget borde veta att det inte längre går att förtiga sanningen.

Det är tröttsamt att jag alltid måste påtala att alla muslimer inte är våldsamma och deltog i upploppen. Lika tröttsamt som att vi alltid får höra att islamism, blodiga muslimska terrordåd och Islamiska Staten inte har något som helst med islam att göra.

Vi vet mycket väl vilka det är som är beredda att döda för att försvara koranen. Vi vet det, så sluta med er löjeväckande förljugenhet. Vilket gäller både SVT och RPC Thornberg. Så att vi får en ärlig chans att försöka göra något åt saken.

Birgitta Sparf