BIRGITTA SPARF: Elbil eller inte?

För mig blir valet lätt. Jag har en pragmatisk syn på bilen. Nåja, blandat med lite statustänk. Där jag bor pågår en tävling bland de intellektuella om vem som kör den äldsta Volvon. Jag och en granne utmanar med varsin Saab 9.5 Kombi från 2004.

Jag vill ha en bil som jag kan gå ner till på gatan, låsa upp, sätta mig i och köra iväg med. Oavsett väder och vind. Och oavsett när och hur långt jag ska.

Fram tills nyligen var detta en självklar syn på bilen. Men så icke längre. Nu ska bilen manifestera både min och tillverkarens politiskt korrekta klimatmedvetenhet samt min vilja att ta till mig ny teknik. Oavsett vilka nackdelar detta för med sig.

Jag kan tanka 75 liter i tanken på min bil. Full tank kostar i dagsläget 1 410 kronor på 95 oktan. Därmed kan jag ta mig 75 mil runt om i landet, om jag känner för det.

Vilket visserligen gällde innan de började blanda ut bensinen med en massa biologisk skit som inte bara kan skada bilens motor utan också begränsar räckvidden. Allt för att balansera Sveriges samlade koldioxidutsläpp på 0,2 procent mot resten av världens.

Har jag full tank behöver jag dock inte oroa mig. Oavsett hur vinden blåser eller hur många kärnkraftverk våra vanvettiga politiker väljer att lägga ned.

En annan fördel med min bensindrivna Saab är att jag inte måste parkera den varje kväll uppe vid OK Globen för att den ska stå där och tanka sig full under natten. Det fixar jag själv på fyra minuter vid bensinpumpen. Sedan behöver jag i normalfallet inte bekymra mig på minst en månad.

Jag har absolut inget emot elbilar. Så alla eventuellt lättkränkta elbilsägare göre sig icke besvär.

Folk får köpa så många elbilar de vill, vad mig anbelangar. Köper de en sprillans ny så får de 70 000 kr i skattesubvention, delvis finansierat av mig. Be my guest! Men tacka inte mig, tacka S och MP!

Jag gick, för rättvisans skull, in och läste på en sida som vill avliva alla myter om elbilen. Det var intressant läsning, eftersom jag fick alla mina fördomar bekräftade.

– Elbilen har inte alls kort räckvidd. De har i allmänhet mellan 20-40 mil på en laddning, ibland mer. Och, handen på hjärtat, hur mycket mer kör man per dag?

Men eller hur! Eftersom jag själv bor i en storstad och bara tar bilen in till NK i City så är det inga problem!

– Det är inte alls besvärligt att ladda sin elbil. Den står i alla fall bara mestadels parkerad och oanvänd. Man behöver bara plugga in den vid sitt hem, så kan den i lugn och ro stå där och ladda upp sig under 6-10 timmar. Ungefär som mobilen, liksom.

– Exakt! Jag känner igen det där!

En närstående har en äldre iPhone. Så fort hon kommer hit går hon till första bästa eluttag för att ladda telefonen. Samma sak på lunch- och fikaställen.

Tanken på att jag skulle börja betrakta min bil med samma ängslan och oro och ständigt behöva spana efter eluttag är inte direkt tilltalande. Om jag säger så.

Jag börjar inse att min gamla Saab spar på energi – min energi! Dessutom så lagrar den energi. Bara genom att stå där nere på gatan, med halvfull tank. Den kanske rent av är ett långsiktigt hållbart och smart klimatval.

Gårdagens bilreklam bestod ofta av fartfyllda bilder på snygga bilar som körde genom vackra landskap. Dagens bilreklam består till stor del av lika snygga bilar som står stilla, parkerade vid ett hus, fast och säkert förankrade via elsladden i laddstolpen!

Patrik Engellau