BIRGITTA SPARF: Jag måste ingenting!

Det pågår en diskussion om poddaren Joe Rogan och en doktor Robert Malone, vilket väl knappast undgått någon. Jag är inte engagerad i alla dessa meningsutbyten men tänker ta upp en intressant iakttagelse som jag gjort i samband med detta.

Det hävdas av väldigt många anhängare att man måste lyssna på Rogan och hans program med Malone innan man har rätt att uttala sig.

Eeh, nej! Jag måste ingenting! Det går utmärkt väl att bilda sig en uppfattning och ta ställning för eller emot detta poddavsnitt utan att behöva lyssna på det.

Lika väl som det går alldeles utmärkt att avstå från att lyssna på Annie Lööfs öppningstal på Centerpartiets partistämma och ändå veta att hon bara pratar strunt.

Det finns andra sätt att få kunskap om var Malone står i Covid 19- och vaccinfrågan och vilka hans synpunkter är. Det finns tillräckligt mycket skrivet om honom för att jag ska kunna bilda mig en egen uppfattning utan att behöva viga tre timmar av mitt liv åt att lyssna på något som jag redan anser vara både felaktigt och rent missledande.

Det är mycket möjligt att jag därmed går miste om två av västvärldens främsta frihetskämpar, en omistlig intellektuell och en medicinsk gigant, vilka bara försöker sprida sina kunskaper och insikter till resten av världen. Men det är i så fall smällar jag får ta.

Jag behöver inte se en film jag på förhand vet är dålig och ointressant. Jag behöver inte heller läsa en bok som jag vet innehåller ett budskap som jag bedömer som helt uppåt väggarna. Bara för att jag i efterhand ska kunna konstatera att jag hade rätt. Det vore inget annat än slöseri med tid.

Det finns mängder av recensioner av både film och litteratur man kan ta del av. Det finns ännu fler recensioner av, synpunkter på och diskussioner om Rogan/Malone att läsa och lyssna på.

Detta är val som jag tror de flesta av oss gör här i livet, man bildar sig en egen uppfattning på förhand och väljer därefter om man ska avstå eller titta, lyssna eller läsa.

En kille kallade Malone för ”knäppgök” i en tråd och fick bannor för att han inte hade lyssnat på den aktuella podden. Därmed gjorde han sig inte bara till ett bevis för all okunnighet som florerar om Malone, han saknade dessutom rätt att uttala sig, enligt trådskaparen.

Varför all denna fanatism och krav på absolut deltagande i just detta fall? Jag finner det både märkligt och förbryllande.

Så nej, jag måste inte alls lyssna på podden för att ha en uppfattning om vad Malone har att förmedla! Såvitt han inte helt ändrat uppfattning i poddavsnittet, men det verkar inte så utifrån vad jag läst.

Obs! Detta inlägg handlar enbart om kravet på att ha lyssnat på Rogan/Malone för att få ha en uppfattning om Malone. Så svara inte med Malones CV som bevis på hans medicinska geni eller en massa forskningsrapporter om vaccin och Covid 19. Tack!

Birgitta Sparf