HITTAT PÅ NÄTET: Svensk polis talar ut om gängkriminaliteten – i dansk media

Ulf Boström, polis med 43 års erfarenhet av arbete på gatan, talar ut om gängkriminaliteten i ett långt reportage i dansk press (bakom betalvägg):

”De (Hjällbo och Angered) er præget af tung bandekriminalitet, om voldelige familieklaner, som har taget dele af magten i området – det siger selv politiet – og så fortæller det om et Sverige, som bliver stadig mere opdelt, og som ser fuldstændigt anderledes ud, end da Ulf Boström begyndte som politimand.”

”Og han slår fast, at langt de fleste af beboerne i de indvandrertunge områder faktisk selv er ofre, når banderne hærger, og kriminaliteten vokser. Han kalder mange beboere for ‘gidsler’, fordi banderne er klar til at tage hårde metoder i brug, hvis beboere for eksempel går til politiet og vidner eller fortæller om ulovligheder eller udpeger gerningsmænd ti kriminalitet.”

”Selv nærmer Ulf Boström sig slutningen på en politikarriere. Og han er ikke optimistisk i forhold til fremtidsudsigterne.

– Jeg taler højere og højere og måske også hårdere. Men jeg oplever faktisk ikke, at der lyttes til sådan en som mig. Desværre er jeg bange for, at situationen kun vil blive værre.”

Redaktionen