PODD: Terminator 2 – Judgement Day

PODCAST I ett avsnitt av podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN pratar Eddie (Mohamed Omar) med Lennart Matikainen om filmen Terminator 2 – Judgement Day (1991).

Efter händelserna i filmen Terminator har Sarah Connor (Linda Hamilton) blivit intagen på mentalsjukhus och hennes son John Connor (Edward Furlong) har placerats i fosterhem. Från framtiden skickas två cyborger, en T-1000 (Robert Patrick) med uppdraget att döda John och en omprogrammerad Serie T-800 Model 101 (Arnold Schwarzenegger) för att skydda honom.

T-1000 dödar Johns fosterföräldrar, medan T-800 hittar och skyddar John. John och terminatorn räddar Sarah från sjukhuset. Tillsammans beslutar de sig för att försöka hitta och döda den man som skapade Skynet, Miles Bennet Dyson. När de hittar Miles i hans hem, försöker de skjuta honom, men mordförsöket misslyckas. Istället förklarar de situationen för honom, och han går med på att hjälpa till att förhindra Skynets uppvaknande.

Tillsammans bryter de sig in i Cyberdyne Systems kontor, företaget där Miles är anställd. De hittar delarna från terminatorn som krossades i den första filmen, som inspirerade Cyberdyne Systems till att bygga Skynet. De riggar upp bomber för att förstöra datorer och laboratorium, men innan de hinner spränga dem avbryts de av polisen som skadar Miles allvarligt.

Miles väljer att stanna kvar och manuellt utlösa bomben, vilket dödar honom, medan de andra flyr. T-1000 överlever flera försök att förstöra den, men genom att skjuta honom med en granat lyckas de slutligen få honom att falla ner i ett kar med smält metall. De kastar ner delarna från Cyberdyne Systems i metallen.

T-800 vet att även han måste förstöras för att säkerställa att hans chip inte hittas och får historien att upprepa sig. Sarah Connor sänker ner T-800 i den smälta metallen med en travers.

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan: