BIRGITTA SPARF: Integrationsfrågan är äntligen löst

Magdalena Andersson har hittat lösningen på integrationsprobl… förlåt, utmaningen. Hon ska vända på stenar. Men inte bara lite slarvigt så där och på måfå. Nej, hon ska vända på VARJE sten.

Intressant!

Som ett led i detta stenvändande låter hon riktigt tuff när hon talar om socialbidragstagare. De ska möta ”en tydlig förväntan” att ”lära sig svenska” samt ”arbeta ett visst antal timmar i veckan”.

För att understryka allvaret fortsätter hon: ”Det ska samhället erbjuda dig som individ, för så funkar det i Sverige! Här får alla vara med och bidra!”.

Ja jäklar, det var minsann ord och inga visor! Nu måste även socialsekreterarna tuffa till sig mot somaliskor och andra:

-Du får de här pengarna av oss, men då vill jag vara väldigt tydlig med att jag FÖRVÄNTAR mig att du går färdig din SFI och vistas på låtsasjobbet som kulturlänk i din somaliska förening tre timmar i veckan! Det är ett erbjudande från oss, så funkar det i Sverige!

Tolken översätter och den somaliska kvinnan svarar genom tolken:

-Jag förstår inte! Jag är redan minst 20 timmar på föreningen varje vecka. Vi kvinnor träffas där, fikar och har det trevligt tillsammans med alla småbarnen. Får jag bara vara där tre timmar i veckan nu?

-Ja, nu har vi ju infört de här tydliga förväntningarna så du förväntas vara där tre timmar i veckan och utföra ditt skattefinansierade jobb som kulturlänk. På så vis får du en chans att bidra till samhället, som alla andra i Sverige. Övrig tid får du naturligtvis vara där på din fritid!

Jag är övertygad om att detta kommer att fungera.

Det blir nog bra, det här! Väldigt bra!

Birgitta Sparf