HITTAT PÅ NÄTET: Saudisk imam – solen roterar runt jorden

Den heliocentriska världsbilden fick sitt genomslag i Europa på 1500- och 1600-talet. Shaykh Salih ibn Fawzan al-Fawzan är doktor i islamisk lag och en av Saudiarabiens lärdaste och mest respekterade imamer. Han sitter i det högsta imamrådet, som vägleder regeringen.

Shaykh Salih ibn Fawzan al-Fawzan menar att den geocentriska världsbilden (bilden är hämtad från Nürnbergkrönikan, 1493) är riktigare än den heliocentriska, eftersom Koranen, islams heliga skrift, beskriver hur solen roterar runt jorden, som står stilla.

En muslim, säger han, bör hålla sig till Koranen, som är oföränderlig, och inte förlita sig på den mänskliga vetenskapen, som är föränderlig

Frågan kommenteras av den före detta muslimen, numera ateistiske youtubern Harris Sultan i en video (11/10 2021):

Redaktionen