HITTAT PÅ NÄTET: Afghanska flyktingar bör söka asyl i islamiska länder

I en artikel i tidningen The American Spectator (3/10 2021) argumenterar Mellanösternkännaren Daniel Pipes att de afghanska flyktingarna bör söka asyl i närbelägna islamiska länder i stället för i Västeuropa.

Asyl i Västeuropa är inte lämpligt för afghanerna med tanke på de många muslimer som redan befinner sig i dessa länder som uttrycker stort missnöje över ”islamofobi” och ”rasism”:

These problems point to the need radically to rethink what is best for both migrants in distress and Westerners. I shall argue that the former generally should remain within their own cultural zone. That is where they most readily fit in, where they can stay truest to their traditions, best find economic roles, most easily can return home, and least disrupt the host society.

Redaktionen