MOHAMED OMAR: Kommer afghanerna hit för vår frihets skull?

För några år sedan (6/1 2018) pratade jag med Soheila Fors på min podd TANKAR FRÅN FRAMTIDEN. Hon kommer från den kurdiska delen av Iran. Hon har upplevt både hedersförtryck och islamisk fundamentalism. Men hon har överlevt båda. Idag är Soheila kristen.

Efter den islamiska revolutionen 1979 tog mullorna, de islamiska skriftlärda, makten och började köra runt i flotta Mercedesbilar. Soheilas pappa blev gripen av mullornas milismän, slängd i en håla och torterad.

Enligt profeten Muhammed måste den som lämnas islam dödas. Tyvärr finns det fundamentalister även i Sverige som tar Muhammeds ord på stort allvar. Soheila lever därför under dödshot.

Någonting som provocerar Soheila är hur islamister, som föraktar frihet, utnyttjar den svenska religionsfriheten för att sprida sin intolerans och sitt hat. I sina hemländer hade de kallat kritiker som Soheila för ”kafir”, men här säger de ”islamofob” och får medhåll från den regressiva vänstern som agerar nyttiga idioter åt islamisterna.

”När man kommer hit, kommer man inte bara med sina väskor. Man kommer med ett mentalt bagage också”, sade Soheila i intervjun.

Soheila Fors

Ja, säger jag, för om alla som sökte asyl här verkligen flydde från förtryck, så skulle de inte själva återupprätta samma förtryckande samhällen som de hade i sina hemländer, eller hur? Varifrån kommer alla hatpredikanter, jihadister och hedersförtryckare?

En slutsats man kan dra är att många av de som kallas ”flyktingar” valde Sverige, inte på grund av vår kultur och våra värderingar utan på grund av vår välfärd.

Soheila vet alltså att islamismen och hedersförtrycket i Sverige sprids på grund av flyktinginvandringen.

Den 31 augusti 2021 postar Soheila Fors denna bild på Facebook (se bilden överst) och kommenterar:

”En fantastisk bild av en afghansk tjej som kommer till friheten i väst!”

Jag undrar om den unga flickan på bilden verkligen är glad för att hon nu äntligen ska få uppleva friheten i väst. Hon kanske bara tycker det är skönt att få landa efter en lång flygresa?

Hennes mor (jag antar att det är hennes mor) har på sig det huckle som sharia kräver.

Det byggs många moskéer i Sverige där fundamentalistisk islam förkunnas. De som bygger moskéerna, driver dem och besöker dem är till stor del asylinvandrare.

De återuppbygger samhällena de ”flytt” ifrån i vårt land.

De flesta som söker asyl i Sverige är inte kvinnor och barn. Det är unga män, så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, eller i folkmun, ”skäggbarn”. När dessa män väl har fått uppehållstillstånd/medborgarskap, hämtar de hit sina fruar och barn med flera anhöriga.

Kvinnan och flickan på bilden kanske hör till den stora skara ”flyktingar” som semestrade i landet de ”flytt” ifrån, men bestämde sig för att resa till väst igen när talibanerna tog över.

Jag undrar också om alla som nu hämtas ”hem” till västvärlden från Afghanistan är säkerhetskontrollerade. Finns det jihadister bland dem?

Låt oss säga att många utvandrar från Afghanistan eftersom de drömmer om frihet. De vill slippa sharia och hucklen. De vill ha yttrande- och religionsfrihet.

Varför reser de inte till Indien? Det är ju mycket närmare. Och de har demokrati där.

Avstånd från Afghanistan till Indien: 1 850 km

Avstånd från Afghanistan till Sverige: 4 555 km

I Indien har de även religionsfrihet. På Wikipedia kan man läsa:

”Freedom of religion in India is a fundamental right guaranteed by Article 25-28 of the Constitution of India.”

Själv misstänker jag som sagt att många, kanske de flesta, som söker asyl i väst inte gör det för vår frihets skull utan av andra orsaker, till exempel vår välfärd.

Enligt en opinionsundersökning genomförd av Pew Research Center (2013) vill 99 procent av afghanerna att sharia ska vara landets lag. En stor majoritet av det afghanska folket stödjer också hijabtvång för kvinnor, stening av äktenskapsbrytare och dödsstraff för dem som lämnar islam.

Du kan visa din uppskattning för skribenten genom att donera via swish till 0760078008 eller bli månadsgivare på Patreon

Klicka här för att gilla min sida på Facebook.

Mohamed Omar