BITTE ASSARMO: Tack Försvarsmakten för att ni står upp mot islamismen!

Gör ett tankeexperiment. Du vet hur bögarna tog över skällsordet bög och gjorde det till sitt? Det var skickligt gjort. De vred ett vapen ur händerna på sina belackare.

Se nu framför dig alla svenska organisationer, myndigheter och ministrar som i många år vandrat i Pride som den mest självklara sak i världen. Det här är nämligen inget nytt. Det nya är att man annonserar.

Jag vågar lova att de allra, allra flesta hakade på i Pride-paraden utan att tänka tanken till slut: Vad skulle hända om vi gjorde den här promenaden i Orten? Några, som Janne Sjunnesson, har gjort det – och märk väl – fått skit för det. För precis där slog den kognitiva dissonansen till med full kraft. Vänsterorganisationen Pride kunde inte utmana vänsterns skyddslingar, islamisterna.

Så varför inte göra som bögarna? Eller om man så vill, Mohammed med berget?

Missa i fortsättningen aldrig ett tillfälle att påpeka för organisationerna, myndigheterna och ministrarna att vi uppskattar att de tar så tydligt ställning mot islam och dess värdegrund.

Låt dem värja sig, för att så sakteliga vänja sig vid tanken. När den landat fullt ut, är det vi som satt ett vapen i deras händer. Vi har visat dem vilka som är fienden. Hjälp dem att se att det här inte är en lek längre.

Så skriver Camilla Grepe på Facebook, efter Försvarsmaktens uppmärksammade manifestation för Pride. Och hennes inlägg fick mig verkligen att tänka till.

Min spontana reaktion, när jag såg annonsen med Pride-flaggan, var lik de flesta andras. Vad i hela friden sysslar Försvarsmakten med, och varför är Pride-flaggan viktigare än den blågula? Men så läste jag Camilla Grepes inlägg och insåg att hon har helt rätt. Vi – du och jag och Nisse i Hökarängen – behöver faktiskt inte ta åt oss av det här uppenbara uppfostringsförsöket från Försvarsmaktens sida. Vi behöver nämligen inte uppfostras. De flesta svenskar har lämnat homofobin bakom sig, de flesta svenskar är helt bekväma med att hbtqi-personer ska ha samma mänskliga rättigheter som alla andra.

Det har däremot inte islamisterna. För islamister är homosexualitet en styggelse som ska bestraffas med döden. Och om vi är medvetna om detta så blir också Försvarsmaktens Pride-flagga en knuten näve mot islamismen och dess odemokratiska värderingar och inte mot oss.

Så här långt har förstås inte Försvarsmakten tänkt. Precis som Camilla Grepe skriver i sitt inlägg hakar de på Pride utan att reflektera över vilka i vårt samhälle som behöver uppfostras att se hbtqi-personer som jämlika. Kampanjen riktas liksom underförstått mot Nisse i Hökarängen, trots att det generellt är Ahmed i Rinkeby som har mest fördomar mot homosexuella, transpersoner och så vidare.

Att det är så tror Camilla Grepe beror mycket på det svenska kynnet, och på att svenskar generellt är så artiga mot gäster:

– Där har vi mycket gemensamt med japanerna. Det sista vi vill är att en gäst i vårt hus ska tappa ansiktet. Det är något som också kan appliceras på invandringen. Det är lätt att kritisera den egna befolkningen, homofobin i de svenska radhusområdena. Men när det sakta börjar landa i medvetandet att det är våra gäster som gör bort sig kan vi inte riktigt hantera det. Istället fortsätter vi att fostra den egna befolkningen för att det är enklare. Försvaret har inte riktigt fattat att de just nu uppfostrar islamister. Samma sak med den växande antisemitismen, där det heter att ”svensken” är så antisemitisk. Svensken? Nja, det var rätt längesen.

Det är fler än jag som reagerat på Camilla Grepes vinkling av Försvarsmaktens uppfostringskampanj. En god vän till mig skrev i deras tråd på Facebook:

”Tack Försvarsmakten för att ni vågar ta så tydlig ställning mot konservativ islam och dess värdegrund.”

Men vad händer om och när Försvarsmakten faktiskt inser att det är islam de riktar sig emot, och inte gemene svensk? Vilket kommer då att väga tyngst – Pride-flaggan eller islamisters rätt att få vara homofoba utan provokationer?

– Om det skulle få ett stort genomslag, och bli viralt, så skulle Försvarsmakten hamna i det prekära läget att de själva inser att det är islamisterna de demonstrerar emot. Men så länge det tisslas och tasslas bland gräsrötterna kommer de att fortsätta leka charader och säga till sig själva att det är Nisse i Hökarängen de protesterar mot, tror Camilla Grepe.

Men sakta men säkert kommer det att sippra in i både Försvaret och andra myndigheter vad det egentligen handlar om – och vilka de manifesterar mot, det är Camilla Grepe säker på.

– Det blir allt mer tydligt för människor. Det är som Kejsarens nya kläder. Det är en otroligt skicklig allegori som kan appliceras på väldigt många olika företeelser där vi först väljer att inte se. Men när tillräckligt många skriker så går det snabbt. Svenskarna är så jävla tåliga och biter ihop in i det längsta men när dammen väl brister…

Den dagen kommer svensken inte att vara särskilt trevlig, tror Camilla. Och om man inte får stopp på den här utvecklingen så kommer det förr eller senare att bli sammandrabbningar.

Jag delar hennes uppfattning. Och jag hoppas att så många som möjligt nu vill bidra till att kejsarens nakna kropp blir synlig för alla. En bra början är att kontakta Försvarsmakten, och andra organisationer som stolt viftat med regnbågsflaggan, och tacka för att de tar strid mot islamismen.

Bitte Assarmo