HITTAT PÅ NÄTET: Män är höger, kvinnor är vänster

På sin blogg kommenterar Tobias Hübinette, forskare i kritiska ras- och vithetsstudier, en opinionsundersökning utförd av Novus som visar att medan 49,9% av männen i Sverige säger sig stödja SD eller M, har S, V och MP stöd av 48,1% av kvinnorna. 

Under 1900-talet var Sverige, liksom västvärldens övriga parlamentariska demokratier, klasspolariserat och väljarna var i mycket hög grad både klassmedvetna och klassröstande.

[…]

Novus dagsfärska opinionsundersökning visar tydligt hur könspolariserad den svenska väljarkåren numera är: Medan 49,9% av männen säger sig stödja SD eller M har S, V och MP stöd av 48,1% av kvinnorna. Tillsammans med KD och L har TAN-blocket numera stöd av 56,4% av alla män medan 58,1% av alla kvinnor stöttar S, V, MP eller C.

Läs inlägget på Tobias Hübinettes blogg här (28/7 2021)

Redaktionen