BIRGITTA SPARF: Ingen skillnad på legal och illegal i Sverige

KATEGORI: SVERIGE – VÄRLDENS MEST IDIOTISKA LAND Reinfeldt gick totally nuts när SD kom in i riksdagen 2010. Han spårade fullständigt ur och ingick MÖK med MP 2011 för att straffa väljarna och näpsa SD. Samma år inleddes även arbetet med att tillsammans med MP ge illegala invandrare i Sverige rätt till sjukvård och skola vilket blev till lag 2013.

Från Sveriges Radios program ”Ekot” den 30 juli.

För sjukvårdens del ökar nu kostnaderna för de illegala. År 2014 var kostnaden 88 miljoner, år 2020 hade den stigit med mer än 200 % till 270 miljoner. Enligt sjukvården söker de vård ”för sent” och det blir därför kostsamma behandlingar eftersom de är riktigt sjuka när de hör av sig till vården.

Gilbert Tribo, regionråd och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i region Skåne (L), tycker att 40 miljoner för denna vård för Skånes del är väldigt lite i en total budget på 40 miljarder. Han säger sig ha respekt för siffran 40 miljoner men det är ändå ett försvinnande litet belopp i hans värld.

Moderaterna ångrar idag sin uppgörelse med MP och vill rätta till misstaget. Jag vill redan nu säga att jag inte vill ha en massa kommentarer om vad M gjort sig skyldiga till bakåt i tiden och att de inte går att lita på. M har en massa bra folk i sina led idag och jag föredrar att betrakta M som en del av lösningen, även om jag inte har röstat på dem sedan 2006. Varje litet steg i rätt riktning är värdefullt inför valet nästa år.

Reportern från Ekot har som vanligt inte en susning om vad han snackar om. Han kallar de illegala invandrarna för ”asylsökande patienter utan uppehållstillstånd” samt det obligatoriska ”papperslösa”. De är absolut inte asylsökande. De kanske har varit det och fått avslag men håller sig ändå kvar här. Då är man en illegal invandrare eftersom man inte har rätt att uppehålla sig i landet, vilket i Sverige benämns med ”papperslös”. Jag skulle uppskatta om Ekots reportrar någon gång kunde ta reda på vad det egentligen är de rapporterar om så att de får åtminstone terminologin rätt.

Vi betalar skatt som medborgare i Sverige, ett land där medborgarskapet tycks ha mist sin betydelse. Medborgarskap i Sverige delas ut med nästan samma frenesi som rabattkuponger till en lokal ny pizzeria. Och har man inte fått ett uppehållstillstånd och efterföljande medborgarskap så har man i stort sett samma rättigheter ändå, med vissa inskränkningar.

Om inte vi får till en förändring efter nästa val så tror jag faktiskt att jag ger upp. Då har idiotin slutligen nått sin största seger. Då finns det ingen som helst återvändo.

Birgitta Sparf