BIRGITTA SPARF: Alla dessa dårar

I en artikel i Dagens Nyheter (bakom betalvägg, 25/7 2021) intervjuas Daniel Berner, politiker och pastor i Missionsförbundet i Vetlanda. Han har gått ur KD på grund av deras migrationspolitik.

De är inte lika fina och goda kristna som han själv är. Tyvärr bygger hela hans kristna övertygelse på att han ska kunna vara en god samarit med hjälp av andras pengar. Dina och mina.

Berner med familj har tagit emot en afghansk kille. En ”extrason” som det heter i de här kretsarna. De bytte genast blandfärs mot nötfärs. Berner har genom att ha en muslim boende hos sig fått en större gudsbild.

”Att möta en muslim som är troende… Vi har samma resonansbotten, känner jag.”

Verkligen? Intressant! Så muslimer och kristna är Same Shit då? Bra! Då har vi ingenting att oroa oss för. Det finns inga talibaner, inga mullor, 9/11 har aldrig hänt och inte heller det som hände på Drottninggatan.

Eftersom Berner vill kunna fortsätta vara god på vår bekostnad. Hans kristna tro verkar vara så klen att den inte kan stå av egen kraft. Han behöver förstärkning genom våra skattepengar.

Birgitta Sparf är utbildad socionom. Hon har varit verksam i 22 år i olika utanförskapsområden i Storstockholm. Nu egenföretagare och konsult inom socialtjänsten.

Birgitta Sparf