Gästskribent BIRGITTA SPARF: Aktuell politisk debatt

MP/S-regeringens representant, programledaren Anders Holmberg på SVT, mötte i förrgår Danmarks migrationsminister Mattias Tesfaye (S) i en politisk duell om migrationspolitiken i regimens nyhetsprogram Aktuellt.

Anledningen till debatten var Danmarks nya lag som möjliggör att förlägga både asylprocess och eventuellt skydd till annat land än Danmark, och förhandlingar pågår nu med Rwanda.

Man kunde märka att Holmberg verkligen hade vässat sina argument mot danskarnas vägval och han ansatte Tesfaye hårt. Man såg att han var beredd att gå hur långt som helst för att försvara MP:s inställning i den här frågan.

Tyvärr blev det aldrig någon sammandrabbning värd namnet. Tesfaye returnerade elegant samtliga hårda bollar från Holmberg på volley tillbaka till programledaren. Som använde allt mer av sin berömda mimik för att få ett övertag i debatten. Men förgäves.

Tesfaye avgick som debattens solklara vinnare, tack vare sitt lugn och alla sina goda argument. Holmbergs mera aggressiva och känslosamma utspel fungerade inte den här gången. 😎

Se inslaget i Aktuellt den 3 juni 2021 här

Birgitta Sparf är utbildad socionom. Hon har varit verksam i 22 år i olika utanförskapsområden i Storstockholm. Nu egenföretagare och konsult inom socialtjänsten.

Birgitta Sparf