MOHAMED OMAR: Paolo Roberto är så mycket mer än en sexköpare

Cancelkulturen skapar ett korkat samhälle utan empati och förlåtelse. Det är ett av de många viktiga budskap som Paolo Roberto framför i podden ”Hur kan vi?” med Navid Modiri.

För ett år sedan greps Paolo Roberto för sexköp. Det ledde till ett rasande mediedrev som förstörde Robertos ekonomi. 200 anställda och 200 miljoner i omsättning – borta.

Butiker slutade sälja Robertos produkter.

I podden berättar han om tiden om året som gått och hur han lyckats resa sig igen. Roberto är en boxare och jag påminnas om Rocky Balboas ord:

Det handlar inte om hur hårt du slår. Det handlar om hur hårt du kan bli slagen och fortsätta röra dig framåt. Hur mycket du kan ta och ändå röra dig framåt. Det är så du vinner.

Roberto fick ta emot mycket stryk. En hämndlysten vänster kastade sig över honom som hungriga vargar. Journalister stod på hans tomt och knackade på hans fönster.

De stod på min tomt och knackade på mina rutor i två dagar, tills jag ringde mina gamla boxningspolare som sladdade upp i ett par bilar. Sedan var det inga journalister kvar på min tomt längre.

Roberto hade utmärkt sig som en kaxig fiende, en man som rakryggat stod upp mot feminismens galna överdrifter.

Samtidigt som jag är besviken på Roberto för att han gjorde som han gjorde kan jag inte, när jag lyssnar på podden, undgå att imponeras av hans uthållighet och principfasthet. Han har inte ändrat sina åsikter om vänstern och feminismen. ”Feminismen är det skadligaste som har hänt svensk jämställdhet”, säger han.

Jag vill inte ursäkta hans handling. Han är själv ångerfull. Men straffet som han fått genomlida står knappast i proportion till handlingen. ”Jag har gjort det här, det finns ingen som tagit så mycket skit för något sådant”, säger han.

Roberto har utmålats som ett svin. Man glömmer att han är en god far, en duktig kock, skicklig boxare, författare, entreprenör och karismatisk personlighet. Han är så mycket större.

Cancelkulturen vill radera allt detta. Den vill reducera Roberto till det där brottet han begick för ett år sedan.

För många vänsteraktivister var sexköpet perfekt anledning att förinta en politisk motståndare.

I en tid där det nästan blivit något fult att vara en vit man, inspirerade Roberto många män och gav dem självförtroende och hopp.

För många är sexköpet det första de tänker på när de hör namnet Paolo Robertos namn. Det är så hans fiender vill vi att vi ska tänka. Det är så cancelkulturen vill att vi ska tänka. Jag vägrar att tänka så. För mig är Roberto i första hand vara allt det goda han gjort och gör.

Det är inspirerande att höra honom berätta om hur han kämpar mot sina inre demoner.

I podden med Navid Modiri säger han också något om hur medielandskapet har förändrats. Han

Jag blev faktiskt tillfrågad om att vara med i SVT:s ”30 minuter” och snacka om det här, men jag sa nej. Det är ingen som bryr sig om SVT längre.

Det här stämmer med min egen erfarenhet. När jag pratar med unga människor märker jag tydligt att SVT blir allt mindre relevant.

Paolo Roberto har rest sig igen. Men jag tror inte att det finns någon väg tillbaka för SVT och annan skattefinansierad etablissemangsmedia. Det går utför för dem.

Om vänstern verkligen brydde sig om kvinnors trygghet och välmående skulle hon kräva att varje icke-medborgare som våldtar i Sverige utvisas – utan undantag. I stället så riktas deras vrede mot Paolo Roberto som köpt sex av en prostituerad. Han är väl inte tillräckligt mörk i hyn – och hans familj kommer inte från ett tillräckligt efterblivet land – för att han ska kunna räknas som ”rasifierad”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie) eller bli månadsgivare på Patreon.

Mohamed Omar/Eddie Råbock finns på FacebookVKGABMeweTwitter och Instagram

Mohamed Omar