HITTAT PÅ NÄTET: Texas öppnar upp – noll döda i covid 19

När delstaten Texas guvernör Greg Abbott den 2 mars i år meddelade att han tänkte öppna upp helt efter nedstängningen, fördömdes den planerade åtgärden av president Joe Biden, som kallade den ett uttryck för ”neanderthaltänkande”.

Joe Biden insisterade på att Texas medborgare skulle fortsätta att bära munskydd och följa åsikter som han beskrev som ”vetenskap”.

The last thing we need is the Neanderthal thinking that in the meantime everything’s fine, take off your mask, forget it. It still matters. … It’s critical, critical, critical, critical that they follow the science.

Efter att Texas öppnat upp har dödsfallen relaterade till covid-19 sjunkit drastiskt. I ett inlägg på Twitter (17/5 2021) rapporterade guvernören Greg Abbott att man hade haft noll fall.

Läs mer i New York Post (17/5 2021)

Redaktionen