MOHAMED OMAR: Jo, Sverige hade klarat corona utan invandrarna

Tänk om du levt i en stuga i skogen sedan 1985? Tänk om du varit avskuren från alla kommunikation med resten av landet? Då kanske, bara kanske, skulle du kunna skriva som Lina Stenberg i en ledare i Aftonbladet.

Lina tror att svenska folkets negativa uppfattning om massinvandringen från tredje världen beror på ”myter”.

Här är en som suttit i sin stuga i skogen sedan 1985, i bildlig mening, och som sedan, när hon återvänder till samhället möter svenskar som är kritiska till invandringen.

Lina undrar vad som hänt? Att invandring är bra är ju självklart. Medan hon bodde där ute i skogen måste någon ha lurat svenskarna att tro på ”myter”.

Hon möter svenskar som är av den hårresande och inhumana åsikten att mottagandet av så kallade ”flyktingar” är en ekonomisk förlust. Hennes slutsats:

Det är alltså en myt som fått styra den svenska migrationspolitiken. Men att den uppkommit är ingen slump.

I hela västvärlden har högernationalistiska krafter eldat på den uppfattningen.

Det är högernationalisternas fel!

Lina har kommit på hur man ska krossa högernationalisternas lögn. Det som dessa kallar för förluster är ju egentligen vinster. Titta på ”flyktingkrisen” 2015!

Eftersom staten sköt till pengar fick kommunsektorn sin hittills största vinst under 2016.

Det var först när de statliga pengarna upphörde som krisen kom.

Ledsen att behöva säga det, Lina. Men statens pengar har inte ramlat ner från himlen. Det är skattepengar. Och när staten ger kommunerna pengar, går den med förlust.

Men Lina har fler argument i sin arsenal från 1985:

Det vi vet är att Sveriges befolkning skulle ha minskat om det inte vore för inflyttning. Vi vet också att svensk arbetsmarknad skulle ha enorma brister om de senaste decenniernas invandring inte skett.

Se bara på branscher som skulle ha skrikit efter personal. I städbranschen utgör utlandsfödda 62 procent av alla anställda, 51 procent av alla buss- och spårvägsanställda, 30 procent av läkarna och 28 procent inom äldreomsorgen.

Hur hade Sverige klarat corona utan invandrarna? Den frågan vill varken Åkesson, Busch eller Kristersson svara på.

Det Lina glömmer att nämna är att invandrare från tredje världen jobbar mindre och betalar mycket mindre i skatt än ”gammelsvenskar”.

Tredje världen-folket är överrepresenterade bland vårdbehövande, inte bland vårdpersonal.

Lina kan, för att ta sig ur sin stuga i skogen-världsbild, besöka ett socialkontor i valfri svensk storstad i Sverige år 2021. Hon kommer då, om hon är ärlig, att kunna konstatera att utan invandringen, skulle dessa lokaler vara betydligt glesare befolkade.

Utan invandring skulle Sverige inte ha klarat corona? Menar hon att invandrarna inte blir sjuka? Det verkar ju snarare som att vissa invandrargrupper är hårdare drabbade av corona än ”gammelsvenskar”.

En studie från förra året visade till exempel att överdödligheten bland vissa invandrargrupper under våren 2020 låg på 220 procent. Det handlar om folk som är födda i Irak, Somalia och Syrien.

Våra nordiska grannländer, som inte har haft en lika stor invandringi, har klarat corona minst lika bra som vi.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

Mohamed Omar