BITTE ASSARMO: Per Bolunds lögner hånas på sociala medier

Per Bolund (MP), Sveriges klimat- och miljöminister, bjöds i sista minuten in till USA:s president Joe Bidens klimatmöte. Själv har han sagt att Sverige fick inleda ”och sätta tonen” för mötet, men i själva verket deltog han i ett förmöte som började klockan sex på morgonen, och där varken Joe Biden eller de större länderna deltog. Det är med andra ord uppenbart att Per Bolund fabulerat friskt om sin och Sveriges betydelse för världens ledare.

Per Bolunds uppenbara desinformation blir särskilt intressant i skenet av MSBs nya folder, där de gör klart att misstro mot myndigheter (hur inkompetenta dessa myndigheter än är, får man förmoda) är att likställa med ”konspirationsteorier” och egentligen – om man läser mellan raderna – borde förbjudas.

Twittraren @SwedishSpaceman uttrycker det träffande:

Så Bolund har hittat på att han invigde/talade på ett klimatmöte han uppenbarligen inte gjorde och sprider desinformation ang. förflyttningen av jordens axel. Det kanske inte är alternativmedias desinformation vi ska förbjuda, utan regeringspartiernas

Han är inte den ende twittraren som gör narr av Per Bolund efter dennes skryt, skrävel och direkta lögner. Bolund är Twitters driftkucku nummer ett just nu.

”Idag sätter Bolund tonen för London Philharmonic Orchestra” skriver twittraren Riket och @GothBarbie påminner om att ”Bolund uppfann hjulet”.

Med tanke på lättkränktheten hos dagens folkvalda är det rimligt att anta att Per Bolund kommer att avfärda kritiken som hat, kanske även hot. I själva verket handlar det om fullt legitim och oerhört träffande satir. Om man ljuger som Per Bolund får man helt enkelt bita ihop och svälja gliringarna.

VINJETTBILD: En av många memer som sprids på nätet. Twittraren Peter Öhman kommenterar: ”Här har vi en bild från Jalta-konferensen i början på 1945, där Per Bolund hade en framträdande roll.”

Bitte Assarmo