MOHAMED OMAR: Nej, Märta Stenevi, svenska pojkar uppfostras inte till att slå kvinnor

I ett inlägg på Facebook (18/4) skriver jämställdhetsministern Märta Stenevi att det är dags att stoppa mäns våld mot kvinnor. Detta våld förtjänar minst lika stort ”fokus” som gängkriminaliteten:

DAGS FÖR POLITISK SAMLING OM VÅLD MOT KVINNOR – FÖRTJÄNAR SAMMA FOKUS SOM GÄNGKRIMINALITETEN

Det är nog nu. Idag har jag bjudit in till partisamtal om det dödliga våldet som drabbar kvinnor. På några få veckor har fem kvinnor mördats av män som de levt tillsammans med. Dessa män måste mötas av samhällets samlade kraft. Ingen kvinna ska mördas i sitt hem.

Jag har under veckan presenterat flera satsningar för att stärka arbetet mot det dödliga våldet som drabbar kvinnor. Regeringen satsar närmare 180 miljoner kronor i vårändringsbudgeten på insatser mot mäns våld mot kvinnor och de organisationer i civilsamhället som gör ett helt avgörande arbete i denna fråga. Vi förändrar också flera lagar, bland annat för att det ska bli lättare för vården att larma när de misstänker att en kvinna blir slagen i sitt hem.

Men det räcker inte. Det finns inga ursäkter, bara mer att göra.

Det är dags att flera partier sätter sig ner och tar krafttag mot det dödliga våldet. När män skjuter varandra på öppen gata sträcks mikrofoner fram mot oss politiker och vi avkrävs svar (med all rätt) . När kvinnor mördas i sina hem blir oftast reaktionen en annan. Det håller inte. Partierna måste gemensamt göra allt vi kan för att stoppa våldet. Därför bjuder jag nu in till samtal.

Varje kvinna som mördas är en tragedi men också ett misslyckande från samhället.

Det är verkligen nog nu.

Det första jag tänkte när jag läste detta inlägg var att gängkriminaliteten bara ökar dag för dag under vänsterregeringen. Det är därför inte särskilt betryggande att höra att mäns våld mot kvinnor ska ges ”samma” uppmärksamhet som gängkriminaliteten.

Sedan tänker jag att jämställdhetsminister Märta Stenevi är språkrör för Miljöpartiet. Det är ett parti som är för en mycket generös invandring. En stor del av invandringen de Sverige de senaste decennierna kommer från muslimska länder i Afrika och Mellanöstern där hustrumisshandel är lagligt, religiöst sanktionerat och socialt accepterat.

De kriminella gängen består mestadels av unga män med invandrarbakgrund. Det vet alla. Och den är alltså till stor del ett resultat av massinvandringen. Det är så Miljöpartiets dröm om öppna gränser och ett mångkulturellt samhälle ser ut i verkligheten.

Om Märta Stenevi tycker att mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt problem borde hon sätta ner foten och ryta till mot massinvandringen från kvinnoförtryckande kulturer. Det gör hon inte. Alltså kan vi inte ta henne på allvar.

Miljöpartiets politik ökar kvinnoförtrycket i Sverige. Det Goda Samhällets rapport om invandring och brottslighet visar att störst överrisk att begå våldtäkt har män födda i Afrika tätt följt av män födda i Västra Asien (Irak, Syrien, Afghanistan med flera).

Till tidningen Dagens Samhälle (19/4 2021) säger Märta Stenevi att det är ”ett djupt samhällsproblem att pojkar och män fostras att slå”.

Vilka pojkar är det som uppfostras att slå kvinnor? Är det lille Hugo och lille Oscar? Nej, om det finns pojkar i Sverige idag (Det Nya Sverige) som uppfostras att slå så heter de snarare Ahmed och Ali.

Som svensk man (visserligen med en iransk far) blir jag förolämpad av Stenevis påhopp. Vad då uppfostrad att slå kvinnor? Hur kan men ens säga något så galet? Känner Stenevi till familjer där föräldrarna lär sina söner att slå kvinnor?

Nej, finns det sådana familjer heter de inte Svensson i efternamn. Jag vill inte låta fördomsfull om den vita medelklass som Stenevi tillhör, men jag tror inte att hon – trots sin främlingsvänlighet – umgås med de arabiska och somaliska familjer där sådan uppfostran förekommer. Jag – invandringskritikern – har däremot umgåtts med sådana människor. Jag vet vad jag talar om. Jag har varit muslim i många år. Jag har levt i ett invandrartätt ”utanförskapsområde” och hängt i flera andra. Jag har varit hemma hos hos massor av familjer från Afrika och Mellanöstern. Jag har varit i massor av moskéer och lyssnat på hur snacket går. Jag har bott bland muslimer i Afrika.

Och jag kan, byggt på mina erfarenheter, med bestämdhet konstatera att den massinvandring och islamiseringen som Stenvis parti står för, kommer att leda till ökat kvinnoförtryck i vårt land.

Det Stenevi vill framställa som ett ”mansproblem” är till stor del ett kulturproblem, men det vill hon inte låtsas om. Därför tvivlar jag på hennes uppriktighet. Talet om att det är dags att stoppa mäns våld mot kvinnor ser mest ut som ett tomt vänsterpopulistiskt utspel.

En sak som Stenevi och hennes vänner i regeringen kan göra redan nu om de oroar sig för mäns våld mot kvinnor är att införa omedelbar utvisning för utländska män som misshandlar och våldtar kvinnor i Sverige. Skicka tillbaka dem efter första brottet. På en gång. Oavsett konsekvenser. Vi vill inte ha dem här. En sådan åtgärd skulle drastiskt minska våldet mot kvinnor. Mycket mer än att pumpa in skattepengar till ”organisationer i civilsamhället”.

BILD: Märta Stenevis Facebooksida.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

Mohamed Omar