HITTAT PÅ NÄTET: Magdalena Andersson får kritik för uttalande om arbetslösheten

Sverige har idag en högre arbetslöshet än många andra EU-länder och i år spås den ligga på 8,7 procent. Men finansminister Magdalena Andersson menar att det inte går att jämföra Sveriges arbetslöshet med andra länders.

”Arbetslösheten mäts ju inte från befolkningen utan från alla som söker jobb och vill vara med på arbetsmarknaden. Där är det ju så att det är flest som jobbar i Sverige men ännu mera flest som är aktiva på arbetsmarknaden för att försöka få jobb”, sa hon i SVT:s Morgonstudion.

Facebook kommenteras hennes uttalande av socionomen och företagaren Birgitta Sparf:

Sverige ligger på femte plats i Europa vad gäller arbetslöshet. Efter länder som Spanien, Grekland, Turkiet och Litauen. Men sådana ledsamheter är inget som biter på en kvittrande och sprudlande glad finansminister.

Den förra psykiska genomklappningen som skedde inför öppen ridå stod Fredrik Reinfeldt för. Nu är det tydligen dags för den hysteriskt glada Magdalena Andersson.

I Sverige är folk inte arbetslösa. De söker jobb, vilket ju som vi alla vet är något helt annat.

Jag brukar inte vara lättskrämd, men att se henne i Morgonstudion i morse var rena rama skräckupplevelsen. Riktigt creepy!

Birgitta Sparf har även bidragit som gästskribent på Det Goda Samhället.

Redaktionen