HITTAT PÅ NÄTET: Woke-hertiginnan Meghan Markles företag importerar från Kinas polisstat Xinjiang

Hertigparet Harry och Meghan har blivit en av den brittiska woke-rörelsens stora frontfigurer, inte minst genom att engagera sig i klimatrörelsen och uppmana människor att undvika att flyga, något som gett dem kritik då de själva gärna flyger med privatjet.

Paret stödjer också olika organisationer och företag som arbetar för att motverka rasism och social orättvisa. För ett år sedan investerade Meghan Markle stort i Clevr Blends, ett kaffeföretag som ägs av enbart kvinnor och som säger sig arbeta för en bättre och mer jämlik värld. Nu avslöjas att Clevr Blends köpt tonvis med ingredienser från en kinesisk producent i provinsen Xinjiang. Xinjiang, där en miljon uigurer lever i fångläger, anses som den mest brutala polisstaten i Kina och misstänks för folkmord.

Även Oprah Winfrey, som för en tid sedan gjorde en intervju med hertigparet om bland annat den brittiska rasismen, har hyllat Clevr Blends policy på sina sociala medier.

Redaktionen