MOHAMED OMAR: Självklart har terrorn i Vetlanda med invandring att göra

När en fanatisk muslim skriker Allahu akbar och spränger sig själv i Stockholm, då har det ingenting med islam att göra. Och när en invandrare hugger ner folk med kniv i Vetlanda, då har det ingenting med invandring att göra.

Statsministern Stefan Löfven har tidigare förklarat att han har den största respekten för islam, att han aldrig har kritiserat den religionen, och aldrig kommer att göra det heller.

Inte för att det saknas saker att kritisera i islam, utan bara för att Löfven inte kritiserar islam.

Det ”ensamkommande flyktingbarnet” från Afghanistan som högg ner folk på gatan i Vetlanda var kanske ingen fanatisk muslim. Han kanske inte var motiverad av sin islamiska tro.

Statsministern säger att terrorn i Vetlanda inte har något med invandring att göra.

Men terrorn i Vetlanda hade självklart med invandringen att göra. Islamisk terror har med islam att göra, och invandrarterror har med invandring att göra. I Sverige behöver man påpeka sådana självklarheter.

För det finns folk med makt och inflytande som verkar tycka att 1) islamkritik är ett större problem än islamisk terror, och 2) invandringskritik är ett större problem än invandrarterror.

För oss vanliga människor, som inte är skolade i pk-ismens sofistikerade tänkande, är detta svårt att begripa.

När vi släpper in massor av kriminella invandrare ökar kriminaliteten i Sverige. Om vi inte hades släppt in dem hade kriminaliteten varit mindre.

De som har styrt invandringspolitiken verkar tycka att det är viktigare att släppa in utlänningar i vårt land än att vi som bor här ska vara trygga.

För oss vanliga människor är det en konstig prioritering.

Vi vanliga människor förstår heller inte varför utlänningar som begår brott får stanna kvar. Det ”ensamkommande flyktingbarnet” som gick till attack i Vetlanda hade till exempel begått brott tidigare. Varför skickades han inte hem?

Stefan Löfven, och de som tänker som honom, tycks vara oroligare för att svenskarna ska bli mer invandringskritiska än för invandringskriminaliteten.

Vi vanliga människor kan inte förstå hur en kritisk syn på invandringen kan vara ett problem, och ännu svårare är det att förstå att den skulle vara ett större problem än invandringskriminalitet.

Invandringskritik innebär ju att man väger fördelar mot nackdelar. Man tittar på hur det gått med invandringen hittills och frågar sig: har det gått bra?

Så gör förnuftiga människor. Man fortsätter inte att göra saker som inte går bra.

Statsminister Löfven, och de som tänker som honom, verkar tycka att vi bara ska fortsätta med massinvandringen från Afrika och Mellanöstern, vare sig det går bra eller dåligt. Ja, det kan inte ens gå dåligt. För inga invandrarproblem har ju med invandringen att göra.

”Jag fördömer det här fruktansvärda dådet”, sa Löfven vidare om terrorn i Vetlanda. Det är tomma ord så länge han inte förmår kritisera sin invandringspolitik.

Det är på grund av Löfvens, och hans likasinnades, ansvarslösa invandringspolitik som sju människor blev knivhuggna i Vetlanda.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar