Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Hitler inspirerades av progressiva amerikaner

Många känner inte till att nazisterna förintade 300 000 funktionshindrade (på platser som fängelset i Brandenburg an der Havel på bilden) innan de förintade judar. Nazisterna fick sin inspiration från samhällets progressiva elit i USA och England. Den nya fejk-vetenskapen (eugenik) efter Darwins upptäckter sa att engelsmän, tyskar och skandinaver har bra gener medan judar, mexikaner, sydeuropéer och östeuropéer ansågs ha dåliga gener.

Förutom de sex miljoner judarna utrotade nazisterna två–tre miljoner polacker. När nazisterna invaderade Polen var det högprioriterat att döda så många katolska präster som möjligt då dessa ansåg alla liv vara heliga.

Eugenikexperterna hade ett enormt hat mot funktionshindrade. Det fanns planer på att utrota funktionshindrade även i Sverige, England och USA, men nazisterna gick fortare fram. En del funktionshindrade utrotades i Sverige och USA. De steriliserades eller placerades på institutioner där de ”råkade” dö väldigt fort.

Nazistiska läkare tänkte inte ”Hur kan jag göra varje individ så frisk som möjligt?” De tänkte ”Hur kan vi göra samhället så friskt som möjligt? Vi ska ta bort de dåliga människorna, särskilt funktionshindrade och judar som har dåliga gener”.

Agnostikern Charles Darwin, som gifte sig med sin kusin, sa:

Om … olika kontroller … inte hindrar de dumdristiga, de dåliga och andra underlägsna samhällsmedlemmar från att öka i en snabbare takt än den bättre klassen av människor kommer nationen att gå bakåt, vilket har hänt alltför ofta i världens historia. Vi måste komma ihåg att framsteg inte är något som sker automatiskt.

Amerikanen Charles Goethe (progressiv mångmiljonär, filantrop och miljövän) arbetade med Human Betterment Foundation, en grupp som arbetade med steriliseringar och eugenik. Han sa detta till eugenikexperten Ezra Gosney:

Ni skulle nog gärna vilja veta att ert arbete har spelat en viktig roll i att forma tankarna hos gruppen intellektuella som står bakom Hitler i detta revolutionerande program. Överallt kunde jag känna hur deras åsikter hade blivit extremt stimulerade av amerikanska tankar… Min kära vän, jag vill att du ska bära med dig tanken för resten av ditt liv att du har fått en fantastisk regering i ett land med 60 miljoner människor att agera.

Enligt Otto Wagener (Hitlers ekonomiske rådgivare) sa Hitler detta:

Det är med stort intresse som jag har studerat lagarna i flera amerikanska delstater när det kommer till att förebygga reproduktion av personer vars avkomma förmodligen inte kommer att ha något värde för eller rent av kommer vara skadliga för folkstammen. Men risken att man kan gå för långt eller att misstag görs är inget bevis på att dessa lagar är felaktiga.

George Bernard Shaw tilldelades Nobelpriset i litteratur år 1925 och en Oscar år 1938. Han var socialist och inte kristen. Han sa detta i en intervju år 1934 till The Listener (BBC Magazine):

Jag vädjar till kemisterna att upptäcka en human gas som kommer att döda direkt och smärtfritt. Kortfattat, en gentlemannamässig gas som är dödlig på alla sätt, men human, inte elak.

Vissa skulle säga att runt år 1890 – 1945 var de flesta nordvästeuropéer intoleranta mot alla andra etniska grupper och funktionshindrade, men det är falskt. Den kristne författaren G.K. Chesterton sa detta om eugenik:

Det sägs inte bara öppet utan det uppmanas ivrigt att målet med denna åtgärd är att förhindra alla personer som de här propagandisterna inte tycker är intelligenta nog från att ha en fru eller barn.

Pastorn Dietrich Bonhoeffer var emot vad Hitler gjorde. Han kritiserade Hitler i radio, vilket ledde till att regimen stängde ner sändningen. Katoliken Tolkien motsatte sig Hitlers aktiviteter. Den katolske biskopen Franz von Galen protesterade mot eugenik, fördömde förföljelsen av katolska kyrkan och kallade Hitler för en mördare. Vatikanen sa år 1940 att ”det direkta dödandet av en oskyldig person på grund av mentala eller fysiska defekter tillåts inte”.

I en propagandafilm i Nazityskland användes några av landets bästa och snyggaste skådespelare för att övertyga befolkningen om att eutanasi bör legaliseras, men katoliker var immuna mot propagandan. I Nazityskland utrotades Jehovas vittnen då det var omöjligt att få dem att bli lojala nazister. Riktiga kristna är ett hot mot en kommunistisk eller nazistisk regim då de är villiga att dö för sin tro, men ingen är villig att dö för att två gånger två blir fyra.

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744.

Gästskribent