MOHAMED OMAR: Assimilationspolitikens positiva bieffekter

Varje gång jag skriver någonstans att mångkulturalismen bör ersättas av en bestämd assimilationspolitik är det alltid folk som svarar att assimilation är omöjlig. Du är naiv, skriver de. Men jag håller med mina kritiker. Jag tror inte heller att är möjligt att assimilera hundratusentals invandrare från Afrika och Mellanöstern.

Det har redan bildats parallella samhällen i Sverige. Man kan inte assimilera människor som bor i stora grupper i egna områden, mer eller mindre avskärmade från majoritetssamhället.

Men en assimilationspolitiks enda mål behöver inte vara att faktiskt lyckas assimilera folk. Det finns andra mål man kan uppnå med en assimilationspolitik – realistiska mål. Jag tänker på att en assimilationspolitik kommer att göra Sverige till ett mindre attraktiv land för invandrare från främmande kulturer, vilket kan minska invandringen.

Jag tänker också på att en assimilationspolitik kommer att öka vantrivseln hos vissa invandrargrupper i Sverige, vilket kan underlätta återvandring till hemländerna.

Slutligen tänker jag att en bestämd assimilationspolitik sannolikt kommer att leda till ökat självförtroende och ökad livskvalitet hos majoritetsbefolkningen. Många kommer att lyftas ur den oikofobiska depression de lider av när de känner maktens stöd för den egna kulturen.

De här punkterna bör man ha i åtanke innan man avfärdar assimilationspolitik som något verkningslöst. Visst, man kommer inte att kunna assimilera en miljon muslimer, men politikens ”bieffekter” som jag beskrivit ovan kan trots detta vara bra för Sverige.

Assimilationspolitik är en del av ett paket bestående av tre saker. De två andra sakerna är asylstopp och återvandringspolitik. Om en båt läcker räcker det inte med att ösa ur vatten, man måste laga hålet.

För att stimulera återvandring behövs så att säga både lock och pock. Man kan locka med generösa återvandringsbidrag. Man kan också, genom en sträng assimilationspolitik, göra det mindre roligt för chauvinistiska invandrare från främmande kulturer att stanna kvar i vårt land.

Sverige historiska minoriteter ska så klart ha rätt att behålla sin kulturer och sina identiteter. Dessa grupper är inte expansiva och hotar inte att splittra nationen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar