HITTAT PÅ NÄTET: Twitter stoppar ”desinformation” i USA, men inte i Indien

Twitter häcklas på sociala medier efter att ha nekat att stänga av konton som sprider ”desinformation” i Indien under förevändningen att företaget stödjer ”yttrandefriheten”. Samma företag har inte tvekat att stänga ner konton i USA som men hävdat spridit ”desinformation”.

Techbolaget har kritiserats hårt av Indiens premiärminister Narendra Modi som kräver att det vidtar åtgärder mot konton som sprider ”desinformation” om den månadslånga bondeprotesten mot nya jordbrukslagar.

Den indiska regeringen hävdar att vissa av dessa Twitterkonton styrs av Pakistan eller sikhiska separatister.

Twitter har avfärdat den indiska regeringens krav och svarat att företaget stödjer ”yttrandefriheten”:

”We have not taken any action on accounts that consist of news media entities, journalists, activists, and politicians,” said the company. “We will continue to advocate for the right of free expression on behalf of the people we serve, and are exploring options under Indian law.”

Twitter häcklas nu på sociala medier för vad häcklarna uppfattar som hyckleri.

Läs mer på Summit News (10/2 2021)

Redaktionen