HITTAT PÅ NÄTET: Phil Spector dör – ”Må han brinna i den vite mannens helvete”

Phil Spector, född 1939 i The Bronx i New York, dog den 16 januari 2021 i Stockton, Kalifornien. Han var en amerikansk musikproducent som revolutionerade skivindustrin på 1960-talet. Han producerade skivor åt bland andra The Ronettes, The Crystals och Darlene Love, men också åt Ike & Tina Turner samt The Beatles och The Ramones. Ike & Tina Turner-inspelningen River Deep – Mountain High är hans mest kända produktion och brukar i dag räknas som en av pophistoriens mest betydande inspelningar.

2009 dömdes Spector till minst 19 års fängelse för mord på den 40-åriga skådespelerskan Lana Clarkson.

På Twitter beskrivs han av så kallade ”antirasister” som en vit man som exploaterade svarta:

Flera twittrare tror att medierna behandlat Phil Spector annorlunda om han hade varit svart:

Må han brinna i ”den vite mannens helvete”:

Phil Spector var ”rasist”:

Redaktionen