MOHAMED OMAR: Liberalernas längtan efter makt

Liberalerna under Nyamko Sabuni sjunker som en sten i opinionen. Det verkar som  många är oroliga inom partiet, för nu har 120 medlemmar undertecknat en debattartikel (3/1 2021) om att bryta med sossarna och återvända till de ”andra borgerliga partierna”.

Med andra borgerliga partier menar man KD och Moderaterna som, tror jag, kommer att försöka ta makten med hjälp av Sverigedemokraterna. Någon annan möjlighet kan inte jag se i nuläget. Å andra sidan är jag inte så kunnig och saknar insyn i spelet bakom kulisserna.

Vad de 120 liberalerna egentligen säger, fast man undviker att nämna SD, är alltså att man vill dumpa Jöken (januaripartierna) och i stället ansluta sig till det så kallade ”blåbruna blocket”. Nu talar jag ironiskt i pk-termer.

Debattartikeln gör att man kan anta att en stor del av Liberalernas folk inte hoppas att januaripartierna med sossarnas Stefan Löfven och Centerns Annie Lööf ska segra i nästa val.

I artikeln hävdar undertecknarna att de ”företräder en majoritet av Liberalernas väljare”.

De skriver också:

”En relativt ny mätning från Demoskop visar att en kraftig majoritet av våra väljare hellre vill se Ulf Kristersson än Stefan Löfven som statsminister.”

Om Ulf Kristersson blir statsminister 2022 så måste det ske med hjälp av någon form av samarbete/uppgörelse/samtal eller kalla det vad du vill, med Jimmie Åkesson.

I artikeln säger man att man inte ska vägra prata med ”enskilda partier”. Jag antar att de menar Sverigedemokraterna. Sedan kallas Åkessons parti, tillsammans med Vänsterpartiet, för ”ytterlighetspartier”.

Det är inte Annie Lööfs parti med dess extrema invandringspolitik som kallas ett ytterlighetsparti.

Och de liberala undertecknarna säger inte heller ett knyst om den katastrofala massinvandringen.

De skriver att de längtar ”hem till borgerligheten”. Jag får intrycket av att denna längtan också är en längtan efter att få vara med i det vinnande laget.

Finns det bland dem någon äkta insikt om att en sverigevänlig politik faktiskt är bättre än massinvandring? Jag vet inte.

De deklarerar var de står någonstans i motsättningen mellan borgerlighet och socialism. Men på vilken sida står de i konflikten mellan nationalism och globalism?

Om man vill vara elak kan man beskriva den liberala taktiken så här: tidigare trodde de att Jöken var bättre för Liberalerna. Nu tror många av dem att de ”blåbruna” är bättre för Liberalerna.

Det som intresserar mig, och många andra väljare, är vad som är bra för Sverige. Massinvandring är det inte.

Nu tror jag dock inte att Liberalerna helt cyniskt är ute efter makt. Jag tror att många av dem är genuina så kallade ”antirasister” och att det var därför de gick med på att ansluta sig till Jöken. Och nu vill de vara en ”liberal” och ”antirasistisk” röst i det ”blåbruna blocket”.

Och få makt.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera till mig genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar