HITTAT PÅ NÄTET: Amnesty – biologiska fakta om kön är ”transfobi”

Amnesty International (känd som Amnesty eller AI) är en internationell människorättsorganisation, en ideell organisation som verkar för mänskliga rättigheter. Arbetet bygger på FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 10 december 1948, samt konventioner gällande mänskliga rättigheter.

I en ny kolumn på sajten Spiked berättar Brendan O’Neill att Colm O’Gorman, verkställande direktör för Amnesty International Ireland, har undertecknat ett brev som kräver att den som hävdar biologiska fakta om kön utsätts för repressalier:

Amnesty’s new role as a persecutor of people who follow their conscience was confirmed when Colm O’Gorman, executive director of Amnesty International Ireland, put his organisation’s name to a neo-McCarthyite letter demanding the silencing of anyone who criticises the cult of transgenderism. The letter, published by Gay Community News in Ireland, offers solidarity to the trans community and denounces those who promote ‘transphobic’ views. What counts as transphobic, you ask? The letter spells it out: organisations that seek to ‘defend biology’ are by definition bigoted, it says. Defend biology. If you now accept the biological reality of male and female, that humans, like all mammals, are born a particular sex, then you are a hateful, despicable person who, in the words of the letter, should be ‘denied legitimate representation’ by politicians.

Läs hela kolumnen här

Redaktionen