MOHAMED OMAR: Idrotten ska inte hänsyn till vilket kön du har i din fantasi

Under sommaren har Gymnastikförbundet funderat djupt om HBTQI och kommit fram till att killar upp till 17 års ålder som låtsas vara tjejer ska kunna tävla mot tjejer. Det här förstås dåliga nyheter för tjejerna.

Killar är, som alla vet, mycket längre och starkare än tjejer och kommer att sopa mattan med dem. Tänk er en ung tjej som tränat hårt för att vinna, bara för att bli besegrad av en kille som tränat betydligt mindre. Knappast rättvist.

Men det viktiga är väl att man är snäll mot killarna som inbillat sig att de är tjejer. Man får till varje pris inte göra dem ledsna. Att tjejerna som de krossar blir ledsna struntar man i. De är ju inte transor, och som transa är man lite finare än en sån där trist cis-person.

Hur många transor finns det egentligen där ute som insisterar på att få vara med i tjejlagen? Jag har inte tittat på någon statistik, men gissar att antalet är litet. Jag gissar att det här snarare handlar om att Gymnastikförbundet vill godhetssignalera. Kolla hur woke vi är!

Varför ska denna inkludering begränsa sig till killar som låtsas vara tjejer? Är inte det orättvist mot tjockisar som tror att de är smala, korta som tror att de är långa, svaga som tror att de är starka gamla som tror att de är unga?

Ett 30-årigt muskelberg kanske ser sig i spegeln och ser en tanig 15-åring. Om vi inte låter honom gå in i boxningsringen och spöa skiten ur en rädd riktig 15-åring kan muskelberget, som är skört på insidan, bli kränkt.

Och det är ju bara män som blivit kvinnor som ska få tävla mot kvinnor. Än så länge har de inte krävt att kvinnor som blivit män ska få tävla mot män. Inte vad jag vet åtminstone.

Denna ”progressiva” reform är alltså djupt orättvis mot tjejer och kommer att leda till att många tjejidrottare får hoppa av helt enkelt. Inte ens om de skulle få tillstånd att dopa sig skulle de kunna mäta sig med starka grabbar. I sporter som innebär kroppskontakt kan dessutom tjejerna riskera att få allvarliga skador.

Bakgrunden till Gymnastikförbundets beslut är en rapport skriven av skattefinansierade RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.

I rapporten hävdade RFSL att transpersoner hindras att utöva idrott på grund av ”slentrianmässig könsindelning”. Därför rekommenderade man att barn upp till 18 år själva ska få välja lag eller grupp – oavsett deras verkliga kön.

Jag tror inte att könsindelningen är ”slentrianmässig”. Jag tror att den är befogad och baserad på idrottsutövarnas synliga kön. Alltså det kön som betyder något i sammanhanget. Vad folk har för kön i sina dagdrömmar och fantasier är inget man bör ta hänsyn till.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

BILD: Cyklisten Rachel McKinnon är en man som låtsas vara kvinna. Förra året tog han guld i Masters Track World Championship genom att tävla mot kvinnor.

Mohamed Omar