MOHAMED OMAR: Vi kanske ska vara glada för att en stor del av de muslimska fundamentalisterna i Sverige lever på bidrag

I Moderaternas förslag till nytt idéprogram tar man ett försiktigt steg bort från den komprometterade öppna gränser-politik som rådde under Reinfeldt. Det gäller nu att städa bort det värsta från den tiden för att anpassa sig till det som vänstern kallar ett ”blåbrunt” block tillsammans med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

Det nya idéprogrammet är bättre än det förra från 2011. Här erkänner man att massinvandringen är ett problem. Man lämnar också idén om att integrationen skulle betyda att även ”gammelsvenskarna” skulle anpassa sig till ”nysvenskarna”.

Man skrev: ”Integrationen bygger på ömsesidig nyfikenhet.”

I det nya programmet heter det i stället att ”integration inte är en dubbelriktad process.”

Det ska inte heller gå att bli svensk medborgare bara för att man varit här ett visst antal år. Nu ska det ställas krav på kunskap i svenska och kunskap om det svenska samhället:

”Det ska finnas tydliga krav på nödvändiga kunskaper i det svenska språket och på samhällsorientering för att bli svensk medborgare.”

Enligt det nuvarande systemet räcker det ju med att sitta i en lägenhet i Rinkeby och se på arabisk tv i ett visst antal år för att bli medborgare.

En annan sak som är bra är att man nämner något om den svenska nationens identitet: ”Sverige är format av ett kristet socialt och kulturellt arv som sträcker sig mycket långt tillbaka”.

Kristendomen har en särställning i den svenska kulturen och kan inte ses som bara en religion bland andra. Det finns en anledning till att vi har ett kors på flaggan.

Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag. Den kallas också svenska flaggans dag. Flaggan är symbolen för nationen. En nation kan bara ha en flagga. På flaggornas område finns ingen mångkultur. Att vi bara har en flagga är en form av diskriminering. De andra flaggorna är inte Sveriges, de har inte samma status. Vi har ingen dag då vi firar Iraks flagga – det får man göra i Irak.

Det är helt klart ett framsteg att Moderaterna tycks förstå att integration handlar om mer än att jobba och betala skatt.

Ja, vi kanske till och med bör vara glad för att en stor del av de muslimska fundamentalisterna i Sverige är arbetslösa och lever på bidrag. Om de hade haft jobb och betalat skatt hade de haft mer makt.

Visst, vi hade sparat många miljoner i socialbidrag. Men en stor muslimska fundamentalistisk befolkning med ekonomiska muskler hade varit väldigt dåligt för vår kultur.

De hade kunnat satsa mycket pengar på mission och opinionsbildning.

Låt oss säga att de muslimska fundamentalisterna skulle göra Sverige rikare. Problemet löst, eller?

Nej, allt handlar inte om pengar. Även hemkänsla gör människor lyckliga. Ett Sverige med moskéer, böneutrop och sjalar överallt skulle inte kännas som hemma för många ”gammelsvenskar”.

Att invandringen kostar pengar, vilken den gör, är egentligen ett mindre problem. Det hade faktiskt varit ett större problem om vi hade haft en massinvandring av rika muslimska fundamentalister.

Då hade de varit starkare och kaxigare och vi hade haft mycket svårare att hävda att de ska anpassa sig till vår kultur och våra lagar.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar