HITTAT PÅ NÄTET: Amerikanska nationalister fortsätter demonstrera i Atlanta, Georgia

Amerikanska nationalister, trogna president Donald Trump, har demonstrerat utanför delstaten Georgias regeringsbyggnad i Atlanta (Georgia Capitol) dagligen sedan i onsdags den 18/11. Demonstranterna erkänner inte valets giltighet utan hävdar att Trumps seger ”stulits” av Demokraterna genom omfattande valfusk.

Nick Fuentes, som driver podden America First, är ledare för en för en rörelse av unga män som kallar sig Groypers. Denna rörelse är rival till studentorganisationen Turning Point USA och dess ledare Charlie Kirk, som också stödjer Trump. Groypers består framför allt av konservativa katoliker och ett av deras slagord är ”Christ is King”.

I ett videoklipp från demonstrationen den 21 november kan man se Nick Fuentes hålla tal inför entusiastiska åhörare som skanderar ”America First”. Han säger bland annat att de, liksom revolutionsarmén under det amerikanska frihetskriget, har Gud på sin sida, och att de aldrig kommer att kapitulera inför ”globalisterna”. I slutet av klippet hör man demonstranterna skandera ”Christ is King”:

Redaktionen