HITTAT PÅ NÄTET: Sju av tio republikaner tror inte att valet i Amerika gick riktigt till

Förenta staternas sittande president Donald Trump tror inte att det senaste valet (3/11 2020) gick riktigt till. En opinionsundersökning genomförd av Morning Consult mellan den 6 och 9 november visar att han delar denna uppfattning med sju av tio republikanska väljare:

”Among Republican voters, 26 percent say the 2020 presidential election was free and fair, while 70 percent say it was not.”

”Among Republican voters, 34 percent trust the United States’ election system, while 63 percent distrust it.”

Läs mer här

Malcolm Kyeyune, en marxistisk intellektuell som ingår i den konservativa tankesmedjan Oikos förtroenderåd, kommenterar opinionsundersökningen på Facebook:

”34% av väljarna misstror legitimiteten hos det val de just genomgick. Detta är astronomiskt höga siffror för en västerländsk demokrati. De flesta – men inte alla! – är republikaner. Nästan ingen tror på utländska agenter, desto fler tror dock på poströstningsfusk, vilket är helt rimligt givet att både republikaner och demokrater stundtals talat om poströstningsfusk som en reell möjlighet sedan åtminstone Nixons förlust mot Kennedy.”

Läs hela Malcolm Kyeyunes kommentar här

Redaktionen