HITTAT PÅ NÄTET: Amerikanskt skoldistrikt ändrar betygssystem eftersom vita får högre betyg än ”rasifierade”

The San Diego Unified School District meddelar att man kommer att avskaffa sitt nuvarande betygssystem i ett försök att ”bekämpa rasism”. Anledningen är att vita elever får högre betyg än så kallade ”rasifierade” elever eller ”people of color”:

”The move came about after it was revealed that just 7% of D or F grades are handed out to white students, while 23% went to Native Americans, 23% of failing grades went to Hispanics and 20% went to black students.”

The San Diego Unified School District är ett skoldistrikt grundat 1854 i San Diego, Kalifornien. Distriktet består av omkring 200 skolor med omkring 16,000 anställda.

Paul Joseph Watson på Summit News tror att det nya betygssystemet kommer att skada, snarare än hjälpa, icke-vita elever:

”All of these measures are guaranteed to harm non-white students, not help them.”

Watson menar att åtgärden är ett exempel på ”de låga förväntningarnas rasism”:

”By way of the bigotry of low expectations, predominantly white liberal education officials are enacting policies that will increase the chances of Native American, Hispanic and black students leaving school with lackadaisical mental attitudes and poor skill sets, making their entry into the jobs market even harder.”

Läs mer på Summit News (20/10 2020)

Redaktionen