MOHAMED OMAR: Den islamiska civilisationen har inte byggt rymdskepp

En viral video visar hur en ung man står på taket till en kyrka i London. Han kämpar för att riva ner kyrkans kors. Mannen försöker inte ens dölja sin identitet.

När jag ser klippet tänker jag: Tänk om det varit en vit engelsman, en kristen, som på samma fräcka sätt vandaliserat en moské?

Hade det inte lett till en kraftsamling mot så kallad ”islamofobi” och så kallad ”rasism”? Kanske hade det till och med påverkat debatten i Sverige. Skattefinansierade så kallade ”antirasistiska” organisationer i Sverige hade kanske tagit tillfället i akt att kräva mer skattepengar för sin kamp mot de vita männens ondska.

Brexitledaren Nigel Farage kommenterar händelsen på Twitter:

Samma aktivister som kämpar mot så kallad ”islamofobi” säger inte ett ord om muslimska fanatikers hat och hot mot kristna. Det finns inga skattepengar att få för den som kämpar mot, låt oss kalla det ”kristofobi”.

Den engelska kyrkan, liksom den svenska, uttalar sig gärna om politik. Liksom Svenska kyrkans ledare tycker engelska kyrkans ledare att gränserna ska öppnas för invandrare från Afrika och Mellanöstern. Många av invandrarna är muslimer.

Engelska kyrkans ledare uttalar sig också gärna mot så kallad ”islamofobi” och så kallad ”rasism”.

Och om klimatet förstås. Och om hur hemskt det är med Brexit.

Men Engelska kyrkans ledare tiger när kors förstörs på en kyrka i London.

Jag reagerade på att den antikristne vandalen bar en tröja som det stod NASA på. NASA är som bekant Förenta staternas federala myndighet för luft- och rymdfart.

Jag tror inte att det är en slump att det var just den västerländska civilisationen som byggde rymdskepp och landsatte människor på månen.

Den 20 juli 1969 yttrade astronauten Neil Armstrong orden: ”Ett litet steg för en människa men ett stort steg för mänskligheten”.

När mänskligheten tog detta steg var det under det i stjärnorna och rändernas tecken. Den amerikanska flaggan var den första jordiska flaggan som sattes ner på en annan planet.

Det var ingen flagga som det stod Allahu akbar på. Det hade inte varit möjligt eftersom en civilisation som har Allahu akbar som sitt motto sätter dogmer över förnuft och vetenskap.

Scenen med mannen i London som slår sönder korset kan ses som en metafor för förhållandet mellan den islamiska och den västerländska civilisationen.

Den islamiska civilisationen är beroende av den västerländska: dess vetenskap, dess teknik, dess välstånd. Väst behöver inte islam. Väst klarar sig bra utan islam.

Den islamiska massinvandringen till Europa under de senaste decennierna har inte lett till någon fördel alls för oss.

Men samtidigt som den islamiska civilisationen är beroende av oss, och alltså är underlägsen, så finns där ett stort hat. Kanske är det vad Nietzsche kallade ressentimentet? De hatiska och avundsjuka känslorna hos dem som är underlägsna.

Tröjan med texten NASA som vandalen bär kan ses som en metafor för hur den islamiska civilisationen har tagit till sig de ytliga delarna av vår civilisation. Våra produkter. Det är som kläder, utanpåverk.

Men man har inte – nu generaliserar jag – tillägnat sig den västerländska mentaliteten. Alltså det som finns på insidan, den anda som gjort det möjligt för västerlänningen att bygga världens mest framgångsrika civilisation och utforska rymden.

I stället för försöka förstå – och lära sig av – den västerländska civilisationens insida, andan och mentaliteten, skyller man alltför ofta sina misslyckanden på kolonialism, rasism, islamofobi och judiska konspirationer.

Så länge man håller fast vid de islamiska dogmerna kommer man alltid att vara underlägsen och alltid att vara beroende av den otrogna västerländska civilisationen.

Den islamiska civilisationen delar inte vårt grekiska arv och har inte som den västerländska genomgått renässansen, den vetenskapliga revolutionen och upplysningen.

Vill man sluta vara beroende av oss, ett förhållande som skapar avundsjuka och hat, måste man släppa sin stolthet och gå från att bära det västerländska som en tröja (NASA-tröjan) till att tillägna sig det vetenskapliga tänkandet.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar