MOHAMED OMAR: Ska nazister ges asyl?

Sofie Löwenmark är en journalist och opinionsskribent som särskilt bevakat islamismen. Hon ställer en relevant fråga på Twitter (23/9):

Om nazistiska (och liknande) föreställningar förbjuds världen runt. Är det då självklart att Sverige ska erbjuda fristad för alla nazister som söker sig hit, för att de inte ska riskera att drabbas av rättsosäkerhet i hemländerna? (Seriös fråga)

En av kommentatorerna skriver att nazister inte bör ges asyl, då svarar Sofie:

Så vi kan börja neka islamister?

Hon får inget svar.

”De flyr från förtryck. De flyr för sina liv”, säger politiker, journalister och invandringsaktivister.

I Sverige har vi tagit emot många muslimska fanatiker och islamister med öppna armar. Folk som genom väpnat uppror har velat ersätta Assads sekulära diktatur i Syrien med en islamistisk diktatur har fått asyl här.

Långt ifrån alla som söker asyl i vårt land flyr från förtryck, förtryckare kommer också.

Den 22 september 2015 skrev sångerskan Malena Ernman, en av dåtidens godhetsapostlar, tvärsäkert på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”.

Sedan skedde de fruktansvärda jihadattackerna i Paris den 13 november 2015. Flera av jihadisterna hade asylbakgrund. Den verkliga myten är att alla migranter är goda flyktingar som flyr från förtryck och flyr från sina liv. Vi bör rusta oss mot den myten.

För om alla migranter som kom till Sverige flyr från förtryck, hur kommer det sig att hedersförtrycket breder ut sig här? Vilka är de som breder ut det? Och hur kommer det sig att man bygger moskéer med ekonomiskt bistånd från den islamiska diktaturen Saudiarabien? Vilka är de organiserar dessa moskébyggen, som står i kontakt med saudierna?

Hur kommer det sig att vi får allt fler islamistiska organisationer som predikar religiöst förtryck, intolerans och hat? Varifrån kommer de? Och de båda jihadisterna som attackerat Stockholm, Taimour Abdulwahab 2010 och Rakhmat Akilov 2017, hur kom de hit? Jo, allt detta är en följd av vår invandringspolitik som motiveras med slogans om flyktingar som ”flyr från förtryck”.

Koranupploppen i Malmö nyligen visade att en stor del av de muslimska invandrarna inte har flytt från förtryck utan själva vill ha islamiskt förtryck. De vill att svensk yttrandefrihet ska underordnas sharia, islamisk lag, som håller Koranen för helig.

Under upploppen förekom också antisemitiska manifestationer. Jag är inte förvånad – islamismen är idag världens största, antisemitiska politiska rörelse.

Ingenstans i världen är judehatet lika utbrett och accepterat som i islamvärlden. Och detta ser man i den muslimska befolkningen i Sverige. Det finns hur många exempel som helst. Det är framför allt fanatiska muslimer och islamister som attackerar judar och synagogor i Europa.

Sofie Löwenmarks fråga är intressant eftersom den visar det orimliga i en asylpolitik som ger asyl åt alla världens förtryckta. Fler faktorer bör tas med i beräkningen. Är de själva förtryckare? Hur kommer denna invandring att påverka svenskarnas välmående och trygghet? Kommer Sverige att bli ett bättre eller sämre land?

För alldeles för många invandrare, särskilt för invandrare från islamiska länder med väldigt annorlunda värderingar, är ett europeiskt medborgarskap bara ett papper. En studie (2013) av den holländske sociologen Ruud Koopmans visar att islamistiska värderingar inte alls är något marginellt problem bland muslimer i Europa. Koopmans har undersökt attityder hos självidentifierade muslimer från Turkiet och Marocko i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Österrike och Sverige. Två tredjedelar (!) av de intervjuade muslimerna ansåg att islamisk lag står över lagen i länderna där de bor.

Den 9 april 2016 höll det skattefinansierade Turkiska Riksförbundet möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade också till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

Talaren fortsatte att tala kärleken till fosterlandet. Han gav sedan uttryck för en storturkisk tanke om att alla folk som tillhör den turkiska folkgruppen ska enas i ett land. Med ”fosterland” menade han inte bara det nuvarande Turkiet utan alla områden som bebos av etniska turkar. För att förverkliga den storturkiska staten kan blod komma att flyta, tillade han.

Turkledaren Barbaros Leylani låter som en nazist. Jag är osäker på om han kommit hit som flykting eller på annat sätt.

Låt oss säga att den islamistiska regimen i Iran skulle falla, skulle mullorna då kunna få asyl i Sverige? De riskerar ju annars att lynchas i hemlandet.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar