MOHAMED OMAR: Transnigga

Det heter att könet att är en ”social konstruktion”. Det är vem du är på insidan som räknas. Om du är född som kvinna, men identifierar dig som man, så ska du betraktas som man. Människans biologiska förutsättningar bestämmer inte hennes identitet. Gäller det även vår etniska tillhörighet? Vad händer om du är vit, men känner dig som svart?

Jag minns en gång när jag var tonåring. Jag hade några kompisar som var svarta. En av dem sa till mig: ”Eddie, du är vit men du har ett svart hjärta”. Det var menat som beröm.

Internetpersonligheten Catboykami målade sitt ansikte svart och kallade sig ”transnigga”. Han sade sig vara vit på utsidan, men svart på insidan. Med hans egna ord: ”I is a trans nigga, dat means I wuz white, but nows ize a nigga.”

Det finns de som säger att Catboykami är en högerextrem rasist. Andra säger att han är ett troll och en skämtare. Så finns det de som säger att han helt enkelt är knäpp. Själv påstår han att han är ”autist”.

Jag har inte gjort tillräckligt med research för att avgöra vilken beskrivning som är mest korrekt. Jag har bara sett några klipp där Catboykami uppträder som ”transnigga”.

Klippen, som blivit virala och setts av miljoner, är tankeväckande. Särskilt reaktionerna från dem han interagerar med. De blir chockade, äcklade, förvirrade, arga. I vissa av klippen häcklar Catboykami Black Lives Matter-rörelsen.

Se ett klipp med Catboykami:

Catboykamis grova ”upptåg” avslöjar det orimliga i vänsterns åsikt om att människans biologiska kropp saknar betydelse för identiteten. En vit man kan inte bara måla sitt ansikte svart och förvänta sig att betraktas som svart. För att få använda ordet ”nigga” måste man ju vara biologiskt svart.

Vänsterns sociala konstruktionism är selektiv. Ibland spelar biologin roll, ibland inte. Till exempel anser vänstern att homosexualiteten är medfödd och hör till den homosexuelles ”sanna natur”. En homosexuell som ”förnekar sin sanna natur” ses som tragisk, ja, en förlorare.

Sann lycka, menar vänstern och andra likasinnade, är för en homosexuell att vara den han eller hon blev skapad till att vara.

Catboykamis klipp har censurerats från YouTube, Facebook och Twitter. Men samma plattformar tillåter hat och hån med mera mot vita människor.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar