MOHAMED OMAR: Anders Lindberg och trollen


I en tweet (10/9 2020) påstår den socialdemokratiske ledarskribenten Anders Lindberg att sverigedemokraterna ”dominerar sociala medier”:

SD dominerar verkligen sociala medier idag. Helt. Trollen svarar i flock hatiskt och bittert på allt man skriver.

Som en guldfisk dominerar sin skål.

Med SD:are syftar nog Anders Lindberg på sina kritiker som är missnöjda med till exempel massinvandringen, gäng- och klankriminaliteten och islamiseringen.

I samma tweet som han anklagar kritikerna för att vara ”hatiska” och ”bittra”, kallar han dem ”troll”. I en tidigare tweet har han beskrivit sverigedemokrater som ”kräk”. Det kanske är så att som man ropar får man svar?

Det är intressant att Lindberg uppfattar att vänsteretablissemanget håller på att förlora debatten på sociala medier. Detta trots att både Facebook och Twitter försöker inskränka möjligheterna för högerdebattörer att nå ut.

Inga sociala medieplattformar försvårar för vänstern. Trots detta retirerar de alltså. Det är åtminstone Lindbergs uppfattning. Jag hoppas att han har rätt.

För om han har rätt visar det att repression bara fungerar fram till en viss gräns. Nu har även regeringens chef, Stefan Löfven, erkänt att gängkriminaliteten ska kopplas till invandringen. Det var tidigare ”rasistiskt”. Det må ha varit sant, men eftersom det var ”rasistiskt” skulle man inte yttra denna sanning.

I Sverige har människor som försökt säga sådana sanningar blivit utfrysta, sparkade från jobbet och utsatta för hat och mobbning. Lindberg tycks ha varit okej med det.

Lindberg tycker att SD-väljare är otrevliga och hatiska. Jag undrar vad de som bränner bilar, förnedringsrånar och gruppvåldtar röstar på. Jag undrar vad gängen i förorterna röstar på. Vad röstar koranupploppsmakarna i Rosengård på? Många röstar nog inte alls. Det skulle förvåna mig om de som faktiskt röstade, röstade på Sverigedemokraterna.

Det är sannolikare att de röstar på Lindbergs parti. Socialdemokratin dominerar starkt i de invandrartäta utanförskapsområdena eller i ”Orten”.

En av jihadismens ledare i Sverige, imamen Abu Raad, uppmanade tidigare sina anhängare att rösta på Miljöpartiet.

Hos många av dessa vänsterväljare finns ett hat, och dessutom ett våld, som är betydligt allvarligare än något man kan hitta bland Lindbergs kritiker på Twitter.

Mig veterligen har han inte kallat dem kräk. Inte ens troll. Lindberg vill kanske inte riskera att någon mörkhyad förortsvärsting, eller snarare en av hans apologeter inom etablissemangsvänstern, uppfattar det som en rasistisk kränkning på grund av det fasansfulla uttrycket ”lakristroll”.

Och rasist är ju det värsta en människa kan vara. Förresten, en rasist är ingen människa utan ett kräk…

Följ Anders Lindberg på Twitter och delta i debatten här

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar