MOHAMED OMAR: Är polisen i Malmö islamofober?

Jag har alltid en Koran på nattduksbordet. Den är på många sätt en fascinerande, underlig, gåtfull – och ofta korkad bok. Den är skriven av människor utan vår moderna kunskap om hur världen fungerar. Tyvärr är det alltför många som tror att Koranen är Guds ord.

Ska Koranen brännas? Nej, det tycker jag inte. Det är något kusligt och barbariskt med bokbränningar.

Men visst ska folk som vill bränna biblar och koraner och andra böcker få göra det.

Alternativmediesajten Samhällsnytt var först med att rapportera om en planerad koranbränning i utanförskapsområdet Rosengård i Malmö. Det var konstnären Dan Park och den danska partiledaren Rasmus Paludan som skulle hålla i bränningen.

Polisen ville dock inte ge Dan Park och Rasmus Paludan tillträde till Rosengård. Det skulle inte vara säkert för dem, menade de.

Är polisen i Malmö islamofober? Varför skulle det inte vara säkert att manifestera mot islam i det islamiserade Rosengård? Islam betyder ju fred, vilket torde betyda ju mer islamiskt område är, desto fredligare är det.

Att islam skulle vara en våldsam religion är ju bara en islamofobisk fantasi.

Bilder av muslimska krigare som svingar kroksablar är ju orientalistiska nidbilder utan någon grund i verkligheten. Barnböcker med sådana bilder måste plockas bort, censureras eller förses med varningsetiketter.

2016 granskade förlaget Bonnier Carlsen Jan Lööfs bilderböcker för barn och hittade ”stereotypa skildringar av andra kulturer”. En av de upprörande tecknade figurerna fanns i boken ”Morfar är sjörövare” från 1966 och föreställde den elake, arabiske piraten Omar.

Det är sådana barnböcker som gör att inskränkta svennar tror att muslimer är våldsamma. Kanske läste poliserna i Malmö ”Morfar är sjörövare” när de var små eftersom de tror att muslimer är så farliga att de måste flytta Dan Parks evenemang?

Polisen säger alltså att islam inte betyder fred. För om de trodde att islam betyder fred borde Paludan och Dan Park få bränna sina koraner i Rosengård i lugn och ro och gå hem.

Malmöpoliserna som beslutat att evenemanget ska flyttas borde skickas på värdegrundskurs där de blir undervisade om islamofobi, rasism och orientalistiska stereotyper.

Det är som sagt något kusligt och barbariskt med bokbränningar. Men ännu kusligare, och ännu mer barbariska, är hoten mot Dan Park som man kan läsa på hans Facebooksida.

Där skriver muslimska fanatiker saker som riskerar att göra fler svennar till islamofober än någonsin det islamofobiska nidporträttet av piraten Omar i Jan Lööfs barnbok.

Koranbränningen blir av fredagen den 28 augusti klockan 12.00 på Fridhemstorget.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar